CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  
Autor: Florentino Himelbrand         Ediţia nr. 2813 din 13 septembrie 2018        Toate Articolele Autorului

13
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dimineața datei de treisprezece. 
  
SCHIȚĂ DE FICȚIUNE 
  
Bună dimineața dragii mei 
  
După cum cei mai mulți au observat astăzi este data de treisprezece iar eu m-am sculat de dimineață spre a face unele mici cumpărături. 
  
În ascensor l-am întâlnit pe bunul meu vecin Moscu care avea în frunte, aproape de tâmpla dreaptă, un cucui de toată frumusețea. 
  
Nici nu ieșisem bine din bloc când lângă intrare era pisica neagră – una dintre mâțele care de mai mulți ani ne păzește de șoareci, fiind hrănită împreună cu suratele ei cu mâncare granulată cumpărată din banii comitetului de bloc. Vaccinările le face primăria – secția veterinară. 
  
Cum a văzut-o, Moscu mi-a și spus: 
  
- Doar mâța neagră îmi trebuia acum dimineața. 
  
- Las-o în pace! În fiecare zi taie calea multor locatari și cei mai mulți o mângâie. Gândește-te că în această dimineață de treisprezece, TU ești cel care i-a tăiat ei calea. Va fii vai de capul ei? 
  
Întorcând privirea am văzut o fetiță din bloc care o mângâia și-i oferea ceva de mâncare – bucățele de șnițel cred. 
  
Reîntorcându-mă lângă Moscu am continuat: 
  
- Nu ești singurul influențat de nefasta zi de treisprezece. De cum m-am sculat și m-am dus la toaletă soția mea a și început să se îmbrace, iar apoi când am vrut să mă întorc în dormitor a început să urle „stai acolo că sunt încă dezbrăcată”. Și uite așa am stat pe WC o jumătate de oră fără să am nevoie. Fără celular, laptop, carte sau ziar. Doar hârtia igienică imprimată cu inimioare roz – simbolul dragostei conjugale? 
  
- Bine, dar TU cum îți îndeplinești „datoria de soț”? 
  
- În cel mai modern fel – prin internet! 
  
Observând privirea sa mirată am continuat: 
  
- Da, ce nu ai auzit de sex virtual? Cel real îl fac cu alta: la început virtuală și apoi reală pentru o oră. Mai bine povestește-mi ce-i cu cucuiul din fruntea ta. 
  
- Încă de azi noapte soția mea a început să se gândească că astăzi este o dată cu ghinion și s-a foit toată noaptea, refuzându-mi însă orice avansuri. Spre dimineață am avut un vis frumos și soția m-a trezit scuturându-mă „Vreau și eu să știu de ce zâmbești în această dimineață”. Ei, fiind eu pe jumătate adormit și încă sub influența visului i-am răspuns „Visam că fac dragoste pe principiul inversării cifrelor”. 
  
A stat și s-a gândit puțin apoi a continuat: „Adică eu care am un metru și patruzeci și șapte de centimetrii, șaizeci și doi de ani și nouăzeci și cinci de kilograme mă transform în alta de un metru șaptezeci și patru, douăzeci și șase de ani și cincizeci și nouă de kilograme?” 
  
Nu prea știu ce nu i-a plăcut, dar în ochii ei am văzut flăcările iadului și bănuind ce va urma mi-am lăsat capul în jos. 
  
Am reușit să evit croșeul de dreapta, dar nu și „pălitura de osândă a mâinii stângi”. 
  
Apoi a urlat de cred că a auzit tot cartierul „Chiar și în vis eu rămân SOȚIA ta”. 
  
- Din WC-ul închisoare la care eram condamnat eu nu s-a auzit nimic. Hai să bem ceva împreună. 
  
- Mai bine mergem într-un loc drăguț, cu drăguțe conform visurilor noastre și așteptăm acolo să treacă nefasta zi de treisprezece aducătoare de ghinion!?! 
  
Referinţă Bibliografică:
13 / Florentino Himelbrand : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2813, Anul VIII, 13 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florentino Himelbrand : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentino Himelbrand
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!