CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Florentino Himelbrand         Ediţia nr. 2808 din 08 septembrie 2018        Toate Articolele Autorului

Împăcare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Împăcare 
  
SCHIȚĂ DE NEFICȚIUNE? 
  
Bună ziua dragii mei. 
  
Ce-ați întrebat? 
  
Dacă m-am împăcat cu soțul meu? Desigur! 
  
Bineînțeles că îmi era mai bine singură. Făceam ce doream eu și când aveam chef – după bunul meu plac. 
  
Porneam mașina de spălat rufe o dată pe săptămână. De călcat nici vorbă că-s siberiană get beget, de patru generații plus pedigreu. 
  
Puneam vasele murdare direct în mașina de spălat vase iar dacă ieșeau pătate sau puțin murdare nu mă deranja. 
  
N-aveam chef nu făceam patul, curat nici vorbă, nimeni nu-mi spunea să gătesc sau când să mâncăm și mai ales împreună. 
  
Auziți „să mâncăm împreună” când eu și Zaraza nu am ales încă numele cățelușilor născuți de cățeaua ei? Lupoaică nemțească cu copac genealogic, nu o oarecare. 
  
Asta este ceva practic peste posibilitățile mele. L-am lăsat să mănânce singur și am vorbit la telefon cu Zaraza două ore, dar încă nu i-am botezat. Sincer vorbind nici nu contează prea mult că oricum ea vrea sa-i vândă, dar să-mi aud eu soțul „ai uitat să aduci șervețelele, draga mea” sau „scumpete, nu este solniță pe masă”? 
  
Cum adică “dacă nu-mi place Andy de ce m-am împăcat”? 
  
M-am împăcat pentru că nu mai puteam să-l văd fericit alături de verișoara mea Suzy. Să-mi văd soțul plimbându-se liber și fericit alături de nesuferita aceea este ceva ce nu pot primi. 
  
Tocmai alături de Suzy căreia la nunta ei i-am spus că-i cea mai mare dobitoacă din familie deoarece toți știu că soțul ei Tom este homo. Nu m-a crezut dar apoi au divorțat. 
  
Dobitoacă, dobitoacă, însă chiar și Suzy are „mândrie de femeie”. Ea-i cu zece ani mai tânără decât amantul soțului. 
  
Acum însă când m-am reîmpăcat cu Andy va trebui să se ducă la Suzy pe furiș, nu să iasă cu ea pe strada mare mână în mână, la restaurante, la teatru sau mai știu eu unde, iar dacă mă enervează pe mine prea mult cu apetitul său amoros - mai mult decât o dată pe trimestru „pac la rabanut, la tribunal”. 
  
Ce spuneți? De ce nu merge cu mine la plimbare sau în alte locuri unde o plimbă pe Suzy? Eu sunt foarte ocupată. Toată viața mea se desfășoară intre serviciu și celular. Dacă nu am zilnic șase ore pe internet la forume sunt ca o drogată fără heroină. 
  
Pentru orice eventualitate, lui Andy i-am găurit toate prezervativele – discret prin ambalaj, folosind un ac fin și realizând patru perforații în fiecare. Să-l văd atunci - bărbat însurat cu mine și copil cu ea: el cu Suzy și mașină, eu cu vilă plus pensie alimentară. 
  
Până la primăvară să ne auzim doar de bine, apoi vă mai povestesc eu despre Suzy. 
  
Multă sănătate și bucurii tuturor cititorilor! 
  
Referinţă Bibliografică:
Împăcare / Florentino Himelbrand : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2808, Anul VIII, 08 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florentino Himelbrand : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentino Himelbrand
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!