CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  
Autor: Florentina Savu         Ediţia nr. 3407 din 29 aprilie 2020        Toate Articolele Autorului

VINE O Zi...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
Vine o zi...pe care nu ai așteptat-o niciodată, la care ai refuzat întotdeauna să te gândești și mereu ai respins ideea că va trebui să vină vreodată...
Pentru unii vine mai devreme, pentru alții mai târziu dar bocănitul ei este prezent tot timpul în inima noastră.
Bocancul greu îl simțim, ne răsună în urechi, ne este întipărit în subconștient și acesta lucrează, vârsta lucrează, timpul lucrează...
Vine o zi în care timpul devine dușmanul nostru însă nu ne putem supăra pe el fiindcă niciodată nu este părtinitor cu nimeni, nu iartă pe nimeni.
Vine o zi în care trecerea dintr-o lume în alta devine foarte dificilă pentru orice om.
Vine o zi în care ai nevoie de credință, o zi în care nu mai ai speranță decât în Dumnezeu, o zi în care rugile tale devin mai fierbinți chiar decât lacrima care-ți udă obrajii slăbiți și ofiliți de boală.
Vine o zi unde judecata ta va avea loc la nivel înalt și tu trebuie să i te supui fără să cârcnești.
Toată viața ta de trufie și măreție ia sfârșit, se transformă într-un nor de fum.
Vine o zi și, fiindcă această zi vine și este o certitudine, te întrebi prostit de mirare pentru ce s-or fi zbătând unii oameni să strângă averi nemăsurate călcând peste cadavre și încălcând legi după legi...
De ce uită ei că nu sunt nici zei, nici Dumnezeu și că vine o zi...și pentru ei?
Vine o zi...pentru toți oamenii de pe Terra și, fiindcă vine o zi, până vine, veniți-vă în fire, oameni, și contribuiți la bunăstarea tuturor semenilor, la înflorirea pământului și la înseninarea cerului!
Și, dacă vine o zi...de ce trebuie să ne temem înainte de vreme și să nu trăim liniștiți și fericiți, în armonie și iubire?
Și, dacă vine o zi, de ce să nu trăim ca frații, de ce trebuie să ne alegem după scara socială sau după grupări corupte și criminale?
De ce să nu ne facem doar bine ca să fim mulțumiți și noi dar ca să-l mulțumim și pe Dumnezeu că doar El ne-a creat după chipul și asemănarea Lui? De ce să-I întunecăm chipul Domnului prin faptele comise?
Și, dacă vine o zi, ar trebui să ne temem de judecata acelei zile sau, ca atei ce suntem unii dintre noi, nu ne pasă dacă o să ardem în focul veșnic ori ne vom tolăni pe iarba verde?
Păcat, mare păcat!
Vine o zi, oameni buni, vine o zi...
Vine o zi, nu uitați!
Carpe diem, la maximum, s-ar putea să fie chiar ultima, nu se știe niciodată!
Vine o zi..."vine o zi, când se va sfârși", îmi răsună în urechi, ca un leit-motiv, cântecul lui Dan Bittman...
Ascultați-l cu toții și înregistrați acolo, în creier că...
vine o zi, vine o zi... vine o zi...
VINE O ZI...  
  
Referinţă Bibliografică:
VINE O Zi... / Florentina Savu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3407, Anul X, 29 aprilie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Florentina Savu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentina Savu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!