CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Florentina Savu         Ediţia nr. 3288 din 01 ianuarie 2020        Toate Articolele Autorului

( VIAȚA...) CE ESTE ( VIAȚA? )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
  
Ar fi în primul rând ( speranță )...
( speranță ) de frumos, de ( iubire ), de împlinire, de fericire, ( dorința ) de a alerga liber pe câmpul plin de flori, în miez de vară, de a alerga prin pădurile pline de foșnete și de cânt de păsărele...
( Viața ) este o continuă căutare încărcată de ( energie ), este cea care ne așterne în suflet ( emoție), ( fiori ) de ( iubire ), stări de ( fericire ), este calea pe care mergem și pe al cărei traseu poți întâlni prieteni ( șarmanți ) ori poate un iubit sau o iubită care să îți explice cum ( zâmbește cicoarea ) când firea ta ( romantică ) o caută pretutindeni cu privirea plină de ( noblețe ) sufletească.
Ea, el, te admiră atunci când (radiezi) de bucurie în fața a tot ce întâlnești în cale: te admiră pentru ( iubirea ) ta față de albastrul florii de ( cicoare ), pentru cât ești de ( recunoscătoare ) față de ( armonia ) naturii în care Dumnezeu ne-a orânduit această ( viață ), pentru atâtea și atâtea lucruri spuse ori nespuse...
Întregul câmp îți zâmbește cu dinți ca de fildeș din coroanele ( margaretelor ), mângâindu-ți cu ( gentilețe) ( gândul ), așternându-ți la picioare ( minune ) după ( minune ), ( magie ) și ( mister ).
Cu ( gingășia ) care te caracterizează, aduci ( laudă ) Creatorului în orice clipă a existenței tale pe acest pământ și ( admirația ) ta pentru creația Sa este ( imensă ).
Ai sta ore în șir să admiri cu privirea-ți ( atentă ) și cu inima învăluită în voaluri de ( veselie ), cerul și pământul deodată. Cât ( rafinament ) în toată această operă a lui Dumnezeu, ce realizare ( măreață )!
Un sentiment de ( religiozitate ) îți inundă făptura și ( recunoștința) ta este fără de măsură!
Totul în jur este ( magie ), farmec, ( lumină )...În toate îți găsești acea ( motivație ) de a merge înainte cu ( modestie ), cu umilință chiar, într-o permanentă ( contemplație ) și într-o permanentă ( iubire ) de ( adevăr ), vrăjită de ( tandrețea florilor cromate ), de soarele strălucitor ori de stelele cu ( angelica ) lor existență, luminițe în noapte, în care regăsim cu închipuirea spiritele dragi ale celor plecați pe tărâmul cel veșnic...
Oameni ( minunați ) îți înfrumusețează existența, simțindu-te coborând parcă dintr-o ( măiastră ) Caleașcă a timpului, însuflețită de o mulțumire ( remarcabilă ), mulțumirea omului ( modest) și ( milos ) care consideră ( viața ) ca pe un dar ceresc și, cu firea sa ( muncitoare ), ( ambițioasă), ( atentă ), reușește să treacă de piedicile care i se mai ivesc în cale, fiindcă orice om are și teste de trecut, nu poate fi doar lapte și miere în existența noastră vremelnică pe acest pământ...
( Dorul ) de frumos, de ( adevăr ), de ( stabilitate ), există în însăși ființa ta, este parte integrantă din Eu-l tău și nu te saturi niciodată să-i spui ( mulțumesc ) lui Dumnezeu și să i te închini Lui ( senină ) și cu acea pace ( sfântă ) care sălășuiește în sufletul tău.
( Drumul ) pe care mergi îți este ( dorință ) și îndemn, îți este un veșnic ( răsărit ) și ( stăruință ) în a păși întotdeauna pe calea cea dreaptă, ( dorință ) de a ( sărbători ) orice semn ( mirific ) al destinului, de a visa cum poți crea punți de ( socializare ) în întâlniri importante în care să apari și tu ca o ( modestă) ( scriitoare )...
Poți spune că ești o ființă ( socotită ), că îți analizezi cu realism Eu-l dar niciodată nu-l negi fiindcă el este porție din Duhul sfânt și astfel, prețuirea și stima de sine îți crește în aceeași măsură cu prețuirea și stima pentru cei din jur.
Într-o ( garoafă ), în dantelăria învelișurilor sale, există și ( gingășie ), și ( grandoare ), și ( grație ) pe care grijulie, le stropesc cu ( gând curat ) și mă înalț apoi în ( miez de cer ), de ( iubire ) și ( recunoștință ) pentru semnele voastre de prietenie și aplecare către ( modesta ) mea cerință.
Într-o ( garoafă ), în rotunjimea sa, eu văd pământul cu tot frumosul lui dar, prin înălțare, văd și acel ( miez de cer ) despre care pomenește doamna Manuela Cerasela Jerlăianu, ea fiind o celulă ruptă din acel loc, un înger al bunătății și al Luminii, pe care Dumnezeu l-a lăsat în această lume pentru bucuria și strălucirea multora, pentru ca noi să cunoaștem adevărata semnificație a cuvântului ( iubire ).  
  
Am primit de la dv. cuvinte magice și am închegat din ele o povestioară pentru care țin să vă mulțumesc tuturor.
Vă doresc un An Nou fericit, cu sănătate și cu realizări dintre cele mai importante!
Doamne-ajută!
LA MULȚI ANI BINECUVÂNTAȚI!  
  
Referinţă Bibliografică:
( VIAȚA...) CE ESTE ( VIAȚA? ) / Florentina Savu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3288, Anul X, 01 ianuarie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Florentina Savu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentina Savu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!