CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

UNEORI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Uneori  
 
Mi-e greu să cred ca frumosul este făcut şi din urât sau că uneori, eşti nevoit să treci peste cuvintele aruncate în neştiinţă şi la întâmplare de către cineva care crede că le stie pe toate când de fapt nu face altceva decât să-şi demonstreze sieşi că a mai depăşit un moment din care nu ar fi ieşit prin cunoaştere şi adevăr. Am învăţat să cred că atunci când cineva se ţine scai să demonstreze 'ceva', nu are ce demonstra. Steaua sau conjunctura astrală sub care este născută perosana s-a dovedit a fi in defavoarea ei. El/ea, nu va şti însă asta niciodată. Poţi vedea la tot pasul cum cineva 'loveşte' în altcineva poate chiar la întâmplare, fără să dovedească ceva. De ce se întâmplă asta? Din cauze încă necunoscute, dar sigur, şi din dorinţa de a-şi demonstra puterea asupra celorlalţi, lucru verificat prin practica îndelungată de el/ea.  
 
Uneori mi se întâmplă să întâlnesc oameni care deşi o duc foarte bine, au de toate, se plâng din orice.Ba că totul s-a scumpit, ba ca în şcoli nu există cadre bine pregătite, vezi doamne copilul lor ar fi foarte inteligent şi neânţeles, dar niciodată nu vei vedea un om măcinat crunt de nevoi, să se plângă atât. De ce asta? Pentru că oamenii sunt nu numai de două feluri ci de toate felurile. Vi s-a întâmplat vreodată să vă aflaţi în faţa cuiva, fie şi vânzătoare în magazin sau la piaţă şi să vă simţiţi cotropit de privirea persoanei, să vă daţi seama că următorul cuvânt ce l-aţi putea spune nu ar fi deloc potrivit? Se poate să fiţi foarte pregătit şi instruit, poate chiar să aveţi două facultăţi dar să nu puteţi să daţi un răspuns pe măsura unei priviri directe şi draconice a persoanei din faţa voastră. Intr-un articol scris la rubrica "social", am evidenţiat motivul pentru care din punct de vedere psihologic unii oameni se simt încolţiţi de privirea stăruitoare şi hipnotică a altora. După îndelungi studii de specialitate s-a lansat teoria potrivit careia majoritatea dintre noi ne lăsăm coordonaţi de tăria caracterului obraznic, cel mai adesea, a celui din faţa noastră. Aceştia ştiu să-şi aleagă victimile sau şi mai periculos, ştiu să victimizeze în masă. Acela care poate fi acaparator acolo unde mai mult de două persoane se simt umilite şi fără replică, trebuie anihilat imediat. Să nu uităm că suntem ceea ce am învăţat să fim. Dacă vrem să fim marionete, vom fi, dacă vrem să fim învingători, nimic nu ne va putea opri să fim!.  
 
...  
 
'Uneori" - diverse intamplari!...  
 
Florentina Craciun  
 
Referinţă Bibliografică:
UNEORI / Florentina Crăciun : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1930, Anul VI, 13 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Florentina Crăciun : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentina Crăciun
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!