CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Am văzut moartea cu ochii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
09.05.2013 – Mă apucă aşa o bucurie când plec la drum...  
  
Tocmai scrisesem extaziat de plăcerea condusului... Mă apropiam de Grants (dinspre Gallup), ducându-mă spre aeroport. Când pun maşina pe cruise, n-o mai simt! Parcă fuge de sub mine. Îmi scapă...  
  
 
  
Am trecut prin moarte! Îmi notam în carneţel?  
  
Pe autostrada I-40. Am impresia că fie am atins brusc volanul, fie a fost defectat controlul automat… că Chevy-ul meu a deraiat la început în stânga, ieşind de pe autostradă, apoi spre dreapta. A zburat ori s-a rostogolit şi a aterizat cu roţile în sus! Ca-n filme.  
  
 
  
Totul s-a petrecut în câteva secunde. În fracţiunile acelea mă gândeam: uite, cum mor! Centura de siguranţă m-a ţinut suspendat în aer, cu picioarele în sus. Dacă n-o aveam, aş fi dat ortul popii... Am avut mare noroc. E o minune că sunt viu. Îi mulţumesc lui Dumnezeu! Dacă aveam un pasager cu mine, în faţă, era mort. Maşina a căzut pe partea sa. Două bagaje mari (pline cu cărţi, reviste, plicuri primite, ciorne de manuscrise) pe scaunele din spate au fost aruncate la zece metri de maşină.  
  
Blocat, cu capul în jos, nu puteam să ies. Centura încă mă ţinea agăţat cu capul în jos şi nu puteam s-o desfac. Uşa înţepenită. Au sărit câţiva şoferi în trecere. Unul a forţat uşa.  
  
Mi-am desprins centura şi am ieşit târându-mă pe burtă. „Ai sânge pe cap”, îmi zice unul. Nu simţeam nimic. Eram doar zgâriat pe cap, pe mâini şi-mi curgea sânge.  
  
 
  
A fost cumpăna vieţii mele. Cel mai grav accident (sper şi ultimul!) pe care l-am avut în viaţa mea. Maşina, făcută praf! Şi era aproape nouă (din 2011). 11.000$ pierduţi.  
  
Când maşina aterizase şi se oprise din învârtirea ei nebună în aer, stăteam atârnând cu capul în jos în cabina storcită şi mă gândeam: Ca să vezi! Sunt viu... Am scăpat nevătămat.  
  
Carcasa maşinii m-a conservat intact, deşi perna de aer (care trebuia să se umfle la accident) nu s-a deschis.  
  
Am trecut prin moarte!  
  
 
  
A venit paramedicul (salvarea), dar i-am spus că n-am nimic.  
  
Şi două maşini de poliţie.  
  
 
  
Sunt neatent?  
  
Sunt grăbit?  
  
Sunt nerăbdător?  
  
E vina mea?  
  
 
  
Sunt absorbit de muncă, nervos, nemulţumit.  
  
Mereu numai cu mintea la cărţi, publicaţii...  
  
 
  
Voi renaşte din cenuşă ca Pasărea Phoenix.  
  
 
  
Când o să mă întorc în Gallup, peste trei săptămâni, din România, îmi voi cumpăra o altă maşină. Dar ar trebui să ajung cumva înapoi din Albuquerque în Gallup! E un autobuz, însă circulă rar. Avusesem viteza regulamentară de 75 de mile (120 km/oră). Un film de groază! Reality TV!  
  
 
  
A fost suspect că maşina s-a întors în sens opus, fără să aibă vreun obstacol în faţă. Am plătit 150$ unui indian Navajo să mă ducă urgent la aeroport. Nu voia nimeni.  
  
Altă boacănă: în Albuquerque, bagajele mari, cu materiale didactice, depăşesc 50 de pounds, iar British Airlines nu acceptă.  
  
Pur şi simplu am golit din plicuri, ciorne, reviste şi le-am abandonat pe aeroport. În plus, am plătit 140$ pentru bagajul doi.  
  
Dar am prins avionul: Albuquerque – Chicago – Londra – Bucureşti.  
  
 
  
Viaţa e agitată. Viaţa e foarte agitată. Viaţa fierbe în clocot.  
  
 
  
Şi Romeo Stana, care scotea revista „Foaia” în statul New York, a avut un accident asemănător.  
  
Din păcate, el a murit. Îndrăznise prea mult...  
  
Referinţă Bibliografică:
Am văzut moartea cu ochii / Florentin Smarandache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3515, Anul X, 15 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Florentin Smarandache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentin Smarandache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!