CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

O conferinţă la Universitatea de Stat Ohio din Columbus
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
21.02.2013 – Din nou la drum: Albuquerque – Columbus (Ohio) via Chicago, cu companiile aeriene American şi respectiv United. Costul transportului dus-întors a fost 577,50$, la clasa economică (mai ieftin n-am găsit). M-a invitat şi sponsorizat prof. Y, care preferă să rămână anonim, de la Departamentul de Radiologie al Universităţii de Stat din Ohio (OSU).  
  
 
  
Azi noapte ninsese în Gallup, viscolise, ger. Când mă sculai de dimineaţă, zăpada era de-o palmă, două.  
  
Cauciucurile Chevrolet-ului meu patinau pe gheaţă. Ar trebui să le schimb, că s-au tocit zimţii, dar am zis că o să vină primăvara şi mai rezistă.  
  
 
  
În aeroportul O’Hare din Chicago, expoziţie de „artă tehnică” a Laboratorului Naţional Argonne al Universităţii din Chicago, realizat de oameni de ştiinţă şi înfăţişând structuri nanotehnice, cuantice sau viziuni ale acestora. Îmi amintesc de Funcţiile Supermatematice ale profeso-rului universitar timişorean Mircea Eugen Şelariu. Mai interesantă/simetrică grafica ştiinţifică.  
  
 
  
Statuia lui Abraham Lincoln (1809-1865), cel mai popular preşedinte american (din timpul Războiului de Secesiune, 1861-1865). Avionul WildCat (Pisica Sălbatică), din anul 1938, al lt. Eduard Henry O’Hare, folosit în Al Doilea Război Mondial.  
  
 
  
Nu mai primim filme gratuite în avion. Trebuie să plătim cu cardul de credit 5,99$ pentru sub două ore şi 7,99$ pentru peste două ore de zbor la DirectTV şi Blockbuster (peste 100 de canale). Prefer să citesc despre măsurări ale gradului de includere a unei mulţimi fuzzy în alta (un alticol de H. Bustince, V. Mohedano, E. Barrene-Chea şi M. Pagola).  
  
Mă gândesc să generalizez aceste măsuri la mulţimile neutrosofice.  
  
 
  
Mare e şi Columbus ăsta... De sus văzut noaptea e un giuvaier de lumini cu artere roşii de autostrăzi. Din cauza furtunii, avem o întârziere de 50 de minute.  
  
Deşi francez nativ (din Québec), prof. Y a vorbit cu mine mai mult în engleză.  
  
M-a aşteptat la aeroport cu revista noastră „Progress in Physics” în mână. Aşa ne-am recunoscut.  
  
 
  
22.02.2013 – Ore în şir am mers cu prof. Y pe aleile campusului universităţii de Stat din Ohio, în Columbus. Discutăm de una şi de alta. În special, de antagonismul din ştiinţă: curentul principal (cei care controlează mass-media internaţională) şi curentele alternative.  
  
 
  
Campusul Universităţii de Stat Ohio din Columbus.  
  
Prof. Y locuieşte în Upper Arlington (lângă Columbus). Sunt atâţia pomi înalţi, desfrunziţi, deşi ca peria, de crezi că te afli în pădure. Glumim că suntem în Urban Forest (Pădurea... Urbană!).  
  
 
  
Dimineaţă, ne-am dus la Martha Morehause Medical Plaza, care este parte din universitate. Aici există un laborator de Câmp Magnetic puternic (de 7 Tesla), unde lucrează un fost post-doctorand de-al profesorului Y: Dr. Amir Abduljialil.  
  
„Tesla” [după numele omului de ştiinţă Nikola Tesla (1856-1943), istro-român din Iugoslavia, după unele surse] este unitatea de măsură a câmpului magnetic: 1 T(esla) = 10.000 G(auss).  
  
Obiectele metalice, electronice a trebuit să le lăsăm la intrarea în laborator. Laboratorul avea o parte electronică şi una magnetică. Bobina care genera puternicul magnetism are un cablu de 100 km!  
  
Amir mi-a dat o placă grea de aluminiu şi când, am introdus-o în câmpul magnetic, aceasta plutea în aer! În tocurile de la pantofi ar mai fi cred ceva metal şi când călcam sau ridicam picioarele mă trăgea câmpul magnetic în jos (parcă aveam greutăţi atârnate de călcâie!).  
  
Pământul are un câmp magnetic de numai ½ Gauss. Aparatul de fotografiat se distruge într-un câmp magnetic de 7 Tesla, analog cărţile de credit (fiincă-s bazate pe înregistrări magnetice).  
  
Ideea de a introduce pacientul într-un câmp magnetic puternic (MRI- Magnetic Resonance Image) pentru a face magnetografia zonei bolnave a aparţinut doctorului armean Damadian. La început, procedeul s-a numit MNR – Magnetic Nuclear Resonance (Rezonanţă magnetică nucleară).  
  
 
  
L-am întâlnit pe John Wilkins, renumit profesor de fizică la Ohio State University (OSU). Prof. Y ne-a lăsat ½h în oficiul fizicianului unde am discutat despre revista noastră, despre univers, despre Big Bang (Creatio ex nihilo!), APS (American Physics Society, care este o organizaţie deschisă!), etc.  
  
 
  
Dacă ai dificultăţi în drumul tău, continuă. Înseamnă că eşti pe calea cea dreaptă! Dacă nu ai obstacole, înseamnă că drumul este neînsemnat.  
  
 
  
Discuţie cu Dr. Robert Lee, şeful Departamentului de Computere şi Inginerie Electrică. Angajarea în acest departament se face în funcţie de bani (grant-urile pe care le aduce candidatul cu el la noua universitate). Deci, din păcate, totul se măsoară în bani! Universităţile au devenit biznisuri (la fel ca şi bisericile).  
  
 
  
Seara, m-am dus la biserica „Sf. Patrick”. A mers şi soţia prof. Y. Amândoi sunt devotaţi catolici.  
  
De ce Papa a abdicat? Opt ani a condus Papa Pius Benedict al XVI-lea. Pentru prima dată în istoria Vaticanului, în 600 de ani, când un Papă demisionează.  
  
 
  
Este Friday of Land. Sunt şi preoţi dominicani (în robe albe) în sală.  
  
 
  
La 13:00 după masă, prezentasem în cadrul Departamentului de Radiologie „DSmT şi fuziunea infor-maţiei”. Profesoara Cynthia J. Roberts, de la departamentul de oftalmologie, era interesată de fuziunea imaginilor de la retină.  
  
 
  
23.02.2013 – Vizităm centrul oraşului Columbus, Market-ul North şi statuia lui Columbus, donată de oraşul italian Genoa (locul unde s-a născut Christofor Columb, 1450/51 – 1506) celui mai mare oraş cu acest nume.  
  
Există sute de oraşe cu acest nume în SUA.  
  
Apoi, corabia „Santa Maria”, în care el a traversat Atlanticul în 1492, în serviciul Regelui Ferdinand al II-lea şi reginei Isabela a Spaniei.  
  
În North Market-ul oraşului Columbus.  
  
 
  
24.02.2013 – La restaurantul german „Katzinger’s” din Columbus, Ohio. Apoi, vizităm biserica „St. Mary” (catolică), cu o turlă ascuţită, înaltă.  
  
 
  
Nu-mi mai doresc nimic, că ştiu că nu se realizează...  
  
Trăiesc de azi pe mâine. Supravieţuiesc. Stau în inerţie... până la pensie. Dacă mai apuc!  
  
Aparatul de fotografiat rămăsese la ziua şi ora Chinei (Ghuangzhou).  
  
 
  
Mi-au schimbat traseul: Columbus – Cleveland – Dallas – Albuquerque, cu acesta: Columbus – Houston – Albuquerque, din cauza întârzierii avionului de Cleveland, unde aş fi pierdut legătura spre Dallas.  
  
Referinţă Bibliografică:
O conferinţă la Universitatea de Stat Ohio din Columbus / Florentin Smarandache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3513, Anul X, 13 august 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Florentin Smarandache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentin Smarandache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!