CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Libertate >  

Începe aventura!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
februarie 2005  
  
Am devenit un robot: după ore în maşină, alerg pe autostrăzi, program după program, minuţios, îl urmez cât pot de bine, mereu ocupat, obosit, cu mintea la probleme, rezolvări – dar îmi place situaţia. Simt că merg cu motoarele în plin.  
  
 
  
Homer Tilton are o carte originală de-a lui Einstein, din anul 1922.  
  
 
  
Ideea de bază a conferinţei şi a cărţii „Begin the Adventure / How to break the speed Barrier by Year 2070 A.D.” (de Tilton & Smarandache) era că: Teoria Specială a Relativităţii este o perspectivă cinematică, nu o realitate (desigur, atacată de conformişti, etichetată «crack literature, crackpot».  
  
– Ce crezi, m-a chestionat Homer, o să se poată face în viitor o călătorie la Alpha-Centauri?  
  
Am afirmat din cap, după un moment de ezitare. În constelaţia Centaurus, Alpha-Centauri este cea mai vizibilă stea (după Soare) a cărei strălucire are magnitudinea de - 0,27.  
  
 
  
O idee ce mi-a venit în minte, îmbinând cosmologia cu hinduismul: nu există nici un început ori sfârşit, ci un permanent ciclu (după fiecare sfârşit urmează un nou început). Deci, înainte de big-bang, trebuie să fi existat ceva, Teoria Big-Bang-ului nu înseamnă un început „absolut” în crearea şi dezvoltarea universului.  
  
Ciudat: religia în slujba... fizicii.  
  
 
  
Contrazicerea, sau numai chestionarea ştiinţei convenţionale este sancţionată de birocraţia ştiinţifică. În special în fizică se întâmplă acest lucru, unde există destule teorii nedemonstrate.  
  
Los Alamos National Laboratory şi Cornell University, care administrează Arhivele electronice, arXiv.org, unde cercetătorii din toată lumea depun articole ştiinţifice în matematică, fizică, chimie, biologie, computere, au întocmit liste negre (!) cu persoanele ale căror articole sunt suprimate ori trecute la alte subiecte decât cele corespunzătoare lor, din cauză că aceşti oameni gândesc altfel! Printre ei am (ne)fericirea să mă număr şi eu. Păi, se putea să nu fiu iar oaia neagră, luată în băşcălie?! E revoltător (strigător la cer) să afli că însuşi un laureat al Premiului Nobel pentru Fizică (1972), dr. Brian Josephson (n. 1940), din Anglia, este cenzurat! Brian Josephson este cunoscut prin „Joncţiunea Josephson”, un dispozitiv electronic de viteză mare şi putere joasă, format dintr-un izolator subţire pus între două metale superconductibile, operând la temperaturi apropiate de zero absolut.  
  
Alţi interzişi: prof. dr. Carlos Castro Perelman (de la Universitatea din Atlanta), cu lucrări în Algebra Clifford şi Extinderi Supraluminale ale Relativităţii Generale, dr. Paul La Violette, descoperitor a anomaliei gravitaţionale ale Probei Spaţiale Pioneer – X, Robert Gentry (SUA), Michael Ibison (SUA), Angelo Loinger, Matti Pitkanen (Finlanda), Peter Rowlands (Marea Britanie), Gao Shan(China), autor al unei lucrări suportând viteze supraluminale cuantice în asentimentul meu, Frank (Toni) Smith (SUA), Edmund Storms (SUA), Gustavo Gonzalez-Martin (Venezuela), Andrei Kirilyuk (Ucraina), Mark Hadley de la Universitatea Warwick (Marea Britanie), Eric Lerner (SUA), Martin Lopez Corredoira (Elveţia şi Insulele Canare), Alex Rivero de la Universitatea Zaragoza (Spania), B.G. Sidharth (India) etc.  
  
 
  
Ca un individ neascultător, indisciplinat, cum mă ştiu din păcate mereu, am turnat gaz pe foc publicând o scurtă notă în „Math Power”, numită „Mafia Internaţională în Ştiinţă” (de fapt şi-n artă sau literatură e la fel, chiar mai rău!) în 2004. Bineînţeles că a urmat o campanie întreagă de denigrare a mea şi a operei mele. Eu nu pot să-mi ţin limba după dinţi când mă înfierbântă câte o idee.  
  
Dr. Fernando Loup, un alt „proscris” compara situaţia noastră din sec. XXI cu Galileo Galilei (1564-1642), condamnat de Inchiziţia Catolică pentru „erezie”, fiindcă demonstrase cu ajutorul unui telescop îmbunătăţit că sistemul lui Nicolaus Copernicus (1473-1543) este adevărat, adică: planetele se învârtesc în jurul Soarelui, iar Terra în jurul axei sale de la vest la est... contrar dogmei religioase că Pământul e centrul Universului. Bine că nu se referea la Giordano Bruno (1548-1600), ars pe rug de aceeaşi Inchiziţie. Ultimele lui cuvinte au fost: „E pur si muove!” (şi totuşi se învârteşte).  
  
Homer n-a acceptat să fie listat în site-ul ArchiveFreedom.org, motivându-mi că e prea bătrân să mai reziste la atacurile mişeilor. În acest site curajos, contra-replica arhivelor arXiv.org, se scrie:  
  
„Istoria ştiinţei ne învaţă că avansările cele mai mari în domeniul ştiinţific au fost înfăptuite de gânditori radicali (bold thinkers), care au urmat căi noi şi fructuoase pe care alţii nu le-au observat.  
  
Dacă am fi luat ideile acestor genii ştiinţifice, care au fost promotorii ştiinţei moderne şi le-am fi supus unui comitet de specialişti, nu-i nici o îndoială că ultimii le-ar fi văzut ca extravaganţe şi le-ar fi aruncat la gunoi din cauza originalităţii şi profunzimii lor.”  
  
Sunt citaţi Fresnel (1788-1827), fizician şi Pasteur (1822-1895), ca mari neînţeleşi. De exemplu, când Pasteur afirma că unele boli sunt provocate de organisme invizibile, comunitatea ştiinţifică din lume a început să râdă de el.  
  
Arhivele electronice arXiv.org au fost înfiinţate în 1991. În prezent, secţiunea de fizică este moderată / controlată de Paul Ginsparg, asupra căruia îşi varsă toţi nemulţumirea. El blochează mulţi savanţi care n-au aceleaşi direcţii de cercetare cu ale găştii sale.  
  
Însuşi Noam Chomski (n. 1928), eminent lingvist şi luptător american pentru drepturile omului (am învăţat despre el la Universitate, în Craiova, cursul de Limbaje Formale ţinut de prof. dr. A. Dincă) a luat atitudine împotriva lipsei libertăţii ştiinţifice. Analog, Alfred Schoeller despre libertatea academică.  
  
Desigur că sunt lucrări greşite ştiinţific, ori utopice, care nu-şi au locul în arhive, dar altele care expun idei diferite de curentele actuale ar trebui lăsate. Sigur, unora nu le place să fie contrazişi!  
  
Ginsparg a motivat că arhivele nu sunt un forum în totalitate deschis, ci desemnat „comunicării între cercetători profesionali, nu un mecanism pentru cei din afară pentru a comunica acestei comunităţi”. Nu înţeleg de ce se exprimă „cei din afară” (outsiders), când refuzaţii sunt profesori universitari, cercetători doctori sau chiar laureaţi Nobel!  
  
Evariste Galois, (1811-1832) celebrul matematician francez, autor al Teoriei Galois din Algebra Abstractă, mort la 21 de ani în duel pentru că era anti-monarh, spunea: „Geniul este condamnat de organizaţia socială maliţioasă la un etern refuz al justiţiei în favoarea linguşitoarei mediocrităţi.”  
  
Iată un citat cutremurător de adevărat din „Stamping Out Dissent” de Brian Martin, Newsweek – 26 aprilie 1993, pag. 49-50: „Manualele prezintă ştiinţa ca pe o cercetare nobilă pentru adevăr, în care progresul depinde de interogarea ideilor stabilite. Pentru mulţi cercetători, acesta este un mit crud. Ei ştiu, din amară experienţă, că a fi în dezacord cu vederile dominante este periculos – în mod special când în spatele acestora stau interesele unor grupuri puternice. Numeşte acest lucru supresiune ori nonconformism intelectual. De obicei se întâmplă ca vreo persoană să facă cercetare sau să vorbească în public în aşa fel încât să deranjeze ori să ameninţe interesul unui grup puternic, de pildă un guvern, o industrie, un corp profesional. Drept urmare, reprezentativii acelui grup atacă ideile criticului, ori persoana criticului cenzurând scrierile sale, blocându-i publicarea, respingându-i sponsorizări, târându-l prin tribunale, hărţuindu-l, punându-l pe liste negre, răspândind zvonuri.”  
  
 
  
Nici n-am devenit cunoscut în fizică (domeniul clasic nu m-a atras, dar cel cuantic mă incită fiindcă pare pe dos!) şi iată-mă renegat de la primul articol... adică m-am afirmat prin negare!  
  
 
  
ArchiveFreedom.org a fost iniţiat în septembrie 2004 de Paul La Violette, profesor cu jumătate de normă la California State University, Fresno, unde i s-a oferit un domeniu pe web. Ajutat de Tony Smith, Carlos Castro şi laureatul Nobel Brian Josephson, iar Victor Xianto adăposteşte pe site-ul său un forum pentru ArchiveFreedom.  
  
Referinţă Bibliografică:
Începe aventura! / Florentin Smarandache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3462, Anul X, 23 iunie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Florentin Smarandache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentin Smarandache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!