CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

ÎNAINTE DE CUVÂNT
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pe strunele Limbii de foc ne topim ca o ghitară. Sonore litere-n ceasloave înfloresc, și alunecăm de vii printre înalte pagini...  
  
Himerele ne vin, oştire, ca o domestică rană în fluidul suflet. Somnul se sfarmă în ţăndări dulci de vise, cum lemnele pe jar.  
  
În simboluri dilatăm poema (și o strângem), iar metafora deschide o fereastră năvălind de soare. Slova-și culcă viața pe hârtie:  
  
idei care o sug ca pe o mumă,  
  
imagini verticale - la capăt aprinse ca firmele electrice  
  
versuri albastre ca ora și moi ca timiditatea, de liniște atacate și de strigăt biruite, cu murmuri albe de izvoare sau funingine de noapte.  
  
Cum să-mi vindec începutul, de multe (adesea mari) lucruri mărunte, când orice spun îmi pare că alții au spus înainte?  
  
Trăiesc în locuri multe, mai multe, deodată - şi-n fiecare vers îmi las o viaţă numai, numai o viață.  
  
Mormînt îmi fi-va depărtarea, sicrie: infinitul!  
  
Ca pasărea în zbor să-ntindem blândul arc al poeziei! Şi săgeata ei s-o slobozim spre ținta mișcătoare a Veciei!  
  
 
  
("Orizont", Timișoara, 20 noiembrie 1980)  
  
Referinţă Bibliografică:
ÎNAINTE DE CUVÂNT / Florentin Smarandache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2878, Anul VIII, 17 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florentin Smarandache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentin Smarandache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!