CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

O lume grăbită, agitată, impulsivă, contradictorie și neutrosofică
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
9 august 2018  
  
Enrique m-a dus la aeroportul Cibao din Santiago de Los Caballeros la 5:30 dimineața. Vizita științifică și cultural-turistică în Republica Dominicană s-a încheiat.  
  
 
  
E frumos la tropice. ¡Me gusta! Să trăiești aici, o viață călduță!  
  
 
  
Oamenii sunt ca vremea: introvertiți în zone reci și extrovertiți în zone calde. Dar cei din zone temperate (și frig și cald)? Parțial introvertiți, partial extrovertiți (în procente mari amândouă), ca-n neutropsihologie.  
  
 
  
Îmi place să mănânc pe la dughene (unde și scriu!) prin țările vizitate. Încerc mâncarea tradițională, aș zice organică: Naboa de queso y pizza, jugo de Chinola.  
  
 
  
Scriu pe unde mă găsesc.  
  
Jurnal instantaneu.  
  
 
  
Vorbesc cu lumea de pe stradă să înțeleg viața și prin ochii altora… trebuie să înveți să gândești din toate perspectivele și binele, și răul, și confuzul (nedeterminantul, neutrul – ca-n neutrosofie). În fiecare loc este și bine (dintr-un punct de vedere), și rău (din alt punct de vedere), și nedeterminat (or neutru)…  
  
 
  
Omul n-are stare.  
  
Mereu are impresia că în altă parte e mai bine.  
  
 
  
Când sunt în peripluri, mă simt obosit și vreau să ajung mai repede acasă.  
  
Iar acasă… mi se pare monoton și vreau să plec iar peste mări și țări.  
  
Home is where it is… not!  
  
 
  
Am schimbat ultimii pesos înapoi în dolari prin compania Globo Cambio. Două zile îmi ia drumul de întoarcere, trei zboruri:  
  
1. Santiago (R. Dominicană) - Miami (SUA), 2 h 17 min. Întrerupere: 1 h 51 min  
  
2. Miami – Dallas, 3 h 5 min. Întrerupere: 16 h 54 min (incluzând o noapte!)  
  
3. Dallas - Albuquerque, 1h 1min.  
  
 
  
Evenimentele au făcut în așa fel ca să stau la un hotel de lux, La Quinta (Inns Suites) cu: piscină, cameră de gimnastică, bar (am un bonus de 30$).  
  
Am mai vizitat, vrând-nevrând, două orașe texane satelite Dallas-ului, Irvine și Arlington.  
  
Solicitasem la ghișeul lui American Airlines din Dallas, Texas, să mă schimbe la un zbor mai devreme, astăzi, nu mâine, cum eram programat.  
  
Aveam de ales, fie să plătesc 350$ pentru un nou bilet Dallas - Albuquerque, ori plătesc 100$ (după reducerea oferită de AA, altfel ar fi costat dublu!) la hotel La Quinta, dar în Arlington, unde mă duc și aduc ei cu naveta.  
  
 
  
Când te uiți prin hublou, ți se pare că avionul merge încet, încet de tot, abia se mișcă...  
  
Viteza aparentă de la sol este de zeci de ori mai mică decât viteza reală din aer. Când zboară avionul și nu se zguduie, ci ondulează, te simți ca pe arcuri... ori ca pe o saltea gonflabilă.  
  
Norii albi de dedesubt par câmpuri și troiene de zăpadă... parc-am fi în regiunea arctică!  
  
 
  
- Ai străbătut lumea în lung și-n lat, îmi îndruga Enrique în aeroport.  
  
- Pe jumătate, am răspuns, I travelled the world.  
  
Într-o lume grăbită, agitată, impulsivă, contradictorie și neutrosofică. Într-o lume în care nimeni nu mai are timp pentru nimeni - nici pentru sine.  
  
Referinţă Bibliografică:
O lume grăbită, agitată, impulsivă, contradictorie și neutrosofică / Florentin Smarandache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2841, Anul VIII, 11 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florentin Smarandache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentin Smarandache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!