CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  

Conferință de neutrosofie la Institutul de Tehnologia Informației din Abbottabad
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
22.12.2017  
  
Conferențiez la Institutul de Tehnologia Informației COMSATS din Abbottabad, în cadrul Departamentului de Matematică, despre “Neutrosophic Set and Logic and their Applications”.  
  
M-a prezentat Dr. Madad Khan: American professor of Romanian origin…a living legend in the steps of Zadeh and Atanassov. Visited 54 countries… published 450 papers and 100 books…  
  
Mulți studenți în programe de doctorat sau masterat. Sala plină.  
  
Prin exemple simple, luate din viața de zi cu zi, m-am făcut înțeles privind mulțimea și logica neutrosofică.  
  
Explic cu pasiune, cu voce tare, cum ne preda dom’ Bălașa, memorabilul meu prof de mate la Generală în Bălcești, mai scot câte-o glumă…  
  
Jovialitate… Amicabilitate… Și simt o energie pozitivă din partea audienței.  
  
Au asistat următorii profesori de matematică: Shamsul Haq; Dr. Adbul Sami Awan (analiză matematică); Dr. Muhammad Kashan; Dr. Muhammad Ayub (ecuații diferențiale); Dr. Usman Ashraf; Dr. Saqib Hussain (șeful catedrei de matematică); Dr. Talat Nazir; Dr. Muhammad Zahid; Dr. Madad Khan; Dr. Sheikh Irfanullan Khan.  
  
23.12.2017  
  
Micul dejun la altă cantină: Sulman Firdos Hostel Mess. Cea universitară este închisă pentru sâmbătă, duminică, și luni - fiind sărbătoare. Chelnerul nu vorbește engleză, cel care știa, Sajaad, lipsește.  
  
‒ Eik ceai, aor eik parata, aor eik and (un ceai, și o pită, și un ou) ‒ mă căznesc să comand în urdu. Nevoia te învață. (Am transcris direct pronunția.)  
  
Chelnerul râde, dar mă înțelege.  
  
*  
  
Sărac material, dar bogat spiritual – este un proverb.  
  
*  
  
Dr. Muhammad Gulistan, de la Universitatea Hagara, din orașul Mansehra (la o oră de Abbottabad), împreună cu studentul său doctorand în algebre fuzzy, Muhammad Azhar, sosesc în Abbottabad.  
  
Dr. Gulistan a publicat articole despre semigrupuri neutrosofice și are doctoranzi în structuri algebrice neutrosofice.  
  
Limba nativă a sa este Hindko, limbă a regiunii Hagara de care aparține și Abbottabad-ul cu împrejurimile.  
  
*  
  
Duminică de dimineață în Piața “Kehal”, iar după amiază în Piața “Abbottabad” din oraș.  
  
La târguieli.  
  
Împreună cu Madad, soția lui Saima Anis și fiul lor cel mare Ahmed.  
  
Prețuri foarte mici. Mi-am cumpărat: o cuvertură, o plapumă, haine și am gustat dulciuri și fructe care pentru mine păreau exotice.  
  
Am luat prânzul la un bufet:  
  
‒ Samosa = trigon umplut cu carne,  
  
‒ Ceai (cu cremă),  
  
‒ Gajjar ka halwa (prăjituri din halva și morcovi).  
  
Aglomerație chiar și duminica pe străzile din Abbottabad.  
  
*  
  
Fiica lui Madad, Aisha Madad, în vârstă de trei ani, s-a născut în perioada când el făcea studii postdoctorale la Chicago și atunci, automat Aisha a devenit cetățeană americană cu toate că Madad și soția lor erau doar cetățeni pakistanezi.  
  
*  
  
Doi poeți, care au trăit pe aceste meleaguri, Khushar Khan (și general de armată) cu Rehman Baba au exprimat în versuri superioritatea spiritului asupra materiei.  
  
 
  
În foto: La restaurantul “Usmania”: icre, pește, pâine (rudi) și nelipsitul ceai.  
  
Referinţă Bibliografică:
Conferință de neutrosofie la Institutul de Tehnologia Informației din Abbottabad / Florentin Smarandache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2606, Anul VIII, 18 februarie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Florentin Smarandache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florentin Smarandache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!