CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

FLUTURI, FLORI, CULORI, PRIMĂVARĂ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fluturii sunt bijuteriile splendide ale naturii, bijuterii pline de viaţă. Ei ne încântă  
sufletul cu ale lor culori... de curcubeu dăruite.Sunt fragili şi catifelaţi, dar viaţa le e scurtă. Poate de aceea sunt veşnic îndrăgostiţi.  
Oamenii iubesc fluturii nu numai pentru culorile lor delicate, dar şi pentru ceea ce ei simbolizează. Aş putea spune că noi, oamenii, trecem prin aceleaşi stadii de formare, prin aceeaşi metamorfoză ca şi ei… Suntem într-o continuă schimbare, cizelare şi perfecţionare.  
Adeseori, ne plângem de greutăţi, cât şi de faptul că viaţa este scurtă. Nimic mai greşit. Dacă vă îndoiţi, întrebaţi fluturii. Durata medie de viaţă a lor este de la cinci la paisprezece zile. Şi totuşi…sunt atât de frumoşi şi de veseli. Ceea ce admir la ei, pe lângă gingăşie şi frumuseţe, este dragostea pe care le-o oferă florilor. Am să vă spun o povestioară…  
Era primăvară, iar natura se împodobise ca o prinţesă. Oriunde te uitai, vedeai covoare de iarbă fragedă, covoare de flori şi mii de fluturi zglobii…  
Într-o dimineaţă, în grădina ce semăna cu un paradis, nepoţica bunicii ce îngrijea acel colţ de rai, privea fascinată frumuseţea din jur. Dar, din senin, fetiţa a început a plânge pentru soarta fluturilor.  
Bunica a privit-o cu dragoste, a mângâiat-o, şi blând i-a spus:  
- Nu plânge, fluturii sunt fericiţi şi îşi trăiesc viaţa din plin. Şi-apoi…nici nu mor, doar se transformă, ca şi noi, oamenii, dragă nepoţică. Dar asta ai s-o înţelegi mai târziu. Până atunci, râzi şi cântă, bucură-te de viaţă! La fel ca fluturii…  
  
Ploaie, fluturi, flori…  
  
Ca doi fluturi  
Suavi şi liberi,  
De flori etern îndrăgostiţi,  
Păşeam visători  
Pe iarba încărcată de rouă, în zori.  
  
Printre ramuri şi frunze,  
Arar zâmbeau raze de soare,  
Când,  
Deodată,  
Ploaia,  
Sfâşiată de săgeţi lucitoare,  
A poposit pe frunze şi flori,  
Pe braţele noastre, pe braţe surori.  
  
Strălucitoare şi umedă e iarba,  
Pe-alei de mure mărginite,  
Florile de cireş proaspăt înflorite  
Ne-nvăluie în parfumuri  
Şi-n dulci ispite.  
  
Pletele cu diamante-mpodobite  
Au miros de livezi înflorite  
  
Autor: Floarea Cărbune  
Referinţă Bibliografică:
FLUTURI, FLORI, CULORI, PRIMĂVARĂ... / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2698, Anul VIII, 21 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!