CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

VIZITATORII STELARI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto : 
  
Apusul zâmbeşte şi ne-nconjoară, 
  
Stele căzătoare se aud trecând. 
  
Pe vremea când eram copil, împreună cu sora mea, Georgeta, obişnuiam să dormim pe prispa casei , unde mama ne amenaja „culcuşul”. Întindea o cergă moale ca o saltea, iar noi ne aşezam la poveşti cu ochii la cerul spuzit cu stele. Priveam cu uimire dâra lăsată de câte o stea căzătoare. În cele din urmă, adormeam învăluite în parfumul celor trei trandafiri ce creşteau în faţa casei, la trei paşi de prispă. Port şi acum în suflet aceşti trandafiri, aproape sălbatici, sădiţi de bunicul meu: unul alb, altul roşu, iar celălalt galben. Seară de seară, până adormeam, număram stelele căzătoare, luându-ne la întrecere cine numără mai multe? 
  
Într-o zi, curioasă, l-am întrebat pe bunicul meu ce e cu acele stele căzătoare?! Mi-a spus ceea ce i-a spus şi lui, bunicul său: „că atunci când cade o stea, un suflet urcă la Cer” Fiind destul de mică, nu înţelegeam ce înseamnă urcuşul la Cer. El mi-a explicat că un om moare, iar sufletul acestuia urcă la Cer pe dâra lăsată de steaua căzătoare. M-a mâhnit mult răspunsul şi, mult timp după aceea, am fost preocupată de acele spuse, căutând o explicaţie care să nu fie atât de tristă... 
  
Seară de seară stăteam la pândă, pentru a urmări mersul stelelor. Într-o noapte, când pleoapele mi se închideau a somn, am zărit o stea care a căzut chiar în grădina noastră. Tiptil, ca să n-o trezesc pe sora mea, am coborât de pe prispă şi, desculţă prin iarba scăldată-n rouă, am alergat înfiorată în grădină. Cu atenţie şi oarece teamă, am privit în toate ungherele grădinii, dar n-am zărit nici urmă de stea. Somnoroasă cum eram, era cât pe ce să adorm în grădina învăluită de parfumurile suave ale reginei nopţii şi de cele intense şi îmbătătoare, ale caprifoiului. Oare să se fi ascuns steaua printre ramurile ei sau printre florile atât de parfumate ale reginei nopţii?! Oricum, nu am găsit-o. 
  
De atunci, urmărind crugul cerului, mai vedeam câte o stea care cădea, lăsând în urma sa o dâră luminoasă ce semăna cu o scară ce urca la ceruri. Între timp crescusem şi am considerat că pe scara de lumină coboară entităţi stelare ce vin să ne viziteze Planeta. Uneori, „ stelarii” se lăsau văzuţi de către pământeni, alteori… dispăreau înainte ca aceştia să-i zărească. 
  
Zborul în Cosmos, călătoriile pe Lună, pe Marte sau pe alte planete nu mai sunt utopii, iar pământenii acceptă explicaţia cu privire la „stelarii” ce ne vizitează Planeta, atât de dragă nouă. Gaia sau Terra trece prin multe transformări, noi înşine suntem supuşi metamorfozei, pentru că altfel nu se poate supravieţui în Noile Energii şi pe Noul Pământ. Noi, oamenii, trebuie să depunem efortul de a ne acorda vibraţiile la Noile Energiile, energiile celei de-a 5-a dimensiuni a Universului.. Ceea ce înseamnă o schimbare în natura timpului şi spaţiului precum şi a modului în care le percepem. A 5-a dimensiune este un loc magic! Conectarea la ea, se poate obţine odată cu înţelegerea că fiecare om este în conexiune permanentă cu orice alt om, la nivel energetic. 
  
E timpul să devenim mai buni, mai toleranţi, empatici şi mai plini de compasiune faţă de tot ceea ce ne înconjoară. Nu suntem singuri în Univers… 
  
Floarea Cărbune 
  
Referinţă Bibliografică:
VIZITATORII STELARI / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2014, Anul VI, 06 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!