CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

GOLFUL LINIŞTIT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Golful liniştit 
  
Astăzi, sunt mult prea zbuciumată de gălăgia ce alungă liniştea de la porţile sufletului meu. Mi-e dor de armonie, de acele zile când liniştea coboară lin din lumină, alungând furtuna şi panica stârnite în suflet. Mi-e sufletul un porumbel călător care-şi caută echilibrul, scrutând orizontul, acea linie care uneşte Cerul cu Pământul şi seamănă cu linia vieţii, atât de întortocheată uneori. 
  
Au trecut anotimpurile peste lume, multe primăveri şi toamne am străbătut, dar drumul spre linişte, nicicând nu l-am mai regăsit. Am pierdut-o pe cărările întortocheate ale vieţii, în nopţile zbuciumate de griji, când somnul, pasăre capricioasă, zbura de la mine şi mintea mi-era preocupată doar de traiul zilnic şi de „cutremurele” ce zguduiau, din temelii, lumea în care trăisem până atunci, dezechilibrându-mă. 
  
Obişnuiam ca în fiecare toamnă, să urmăresc zborul păsărilor călătoare, aşteptându-le venirea, sperând că vor aduce odată cu primăvara şi liniştea de care aveam atâta nevoie. Între timp, viaţa mea s-a aranjat, dar, oricât m-aş zbate, nu mai găsesc drumul spre ea. Uneori, mi se pare că o zăresc firavă şi neclară pe potecile vieţii ce se întretaie, alcătuind desene enigmatice în această sălbăticie a mileniului trei. 
  
Timpul s-a scurs pe nesimţite, dar căutările mele n-au dat roade. Stând în bătaia vântului, la marginea albastrelor ape neliniştite ale oceanului vieţii, zadarnic am aşteptat să-mi regăsesc buna prietenă, liniştea. Am străbătut potecile pădurii unde, altădată mă mângâia cu voalurile sale mătăsoase, făcându-mi inima să cânte de bucuria de a fi. Astăzi, copacii, la umbra cărora poposeam împreună, îşi pleacă ramurile spunându-mi că nu te-au zărit. Privesc oglinda lacului ca şi altădată… când era de-ajuns să te chem în gând, iar nuferii înfloreau sub ochii mei, la porunca ta. Zadarnic te chem acum cu parfumul florilor de primăvară sau cu cel al crizantemelor de toamnă! Nu vii, nu mai vrei să vii, deşi poarta inimii mele ţi-e deschisă...M-ai părăsit, lăsându-mă neapărată în faţa tumultului vieţii, singură cu fiorii reci ai amurgului. Nu mai cunosc blândele amurguri ale sfârşitului de vară şi ale începutului de toamnă. Mi-ai ascuns cărările tainice care duceau spre tine, de aceea nu reuşesc să te regăsesc. Ochii, cu vederea slăbită, nu mai pot urmări cărarea-ţi secretă, ce se pierde sub covorul de frunze îngălbenite ale toamnelor trecute. Te caut cu disperare, linişte, mi-e dor de tine, mi-e tare dor! Caut un liman unde să pot respira şi iubi, semăna şi culege, risipi şi aduna, munci şi odihni, un loc curat şi liniştit după care tânjesc… 
  
În toamna aceasta a început să-mi picure rouă-n sânge, tainică precum o şoaptă de iubire. Sunt lacrimile mele reţinute de-a lungul anotimpurilor, dar te-am regăsit, linişte…Te-am regăsit în „golful liniştit” din inima mea. Ploaia, care tocmai a trecut, a reînviat verdele speranţei în sufletul meu, aducându-mi-te... Sunt iar ca altădată, bucuria de a trăi îmi zburdă prin vene. Pot iarăşi cânta şi dansa precum Zorba Grecul ce lua viaţa de la capăt în fiecare dimineaţă, părându-i-se totul nou şi pur, ca la-nceputuri! 
  
Să-mi laşi grădina dansului din mine, 
  
Să-mi cânte-n ritm fierbinte printre flori. 
  
Să-mi laşi un vis sortit să mă aline 
  
Şi să-mi aducă-n suflet noi fiori. 
  
  
Şi nu-mi lăsa zăpezi sau gheţuri triste, 
  
Când lumea va voi să ne despartă. 
  
Că nu mai ştiu cărare … să existe, 
  
Să-mi pot schimba din nou această soartă. 
  
Floarea Cărbune 
  
Referinţă Bibliografică:
GOLFUL LINIŞTIT / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1751, Anul V, 17 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!