CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

LIMBAJUL NATURII… PRIN OCHII COPILULUI DE ALTĂDATĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Percep şi înţeleg mai bine limbajul copacilor, al florilor şi al gâzelor… decât al oamenilor, care mă intrigă pe zi ce trece. Ca atare, ador pomii, florile, gâzele, ador azuriul cerului, luna şi stelele. Abia târziu, la maturitate, mi-am dat seama că ador armonia, adică… sunetele şi culorile naturii, roua şi curcubeul, parfumul şi limbajul subtil în care îmi vorbeşte. 
  
Lumea are mai multe dimensiuni, alături de noi trăiesc nenumărate creaturi nevăzute, care se folosesc de porţi de trecere din lumea lor eterică în lumea noastră fizică: spiritele pădurii, spiriduşi, elfi jucăuşi, piticii adăpostitori de comori, maeştri neîntrecuţi în prelucrarea aurului, zânele ş.a. Elfii trăiesc în adâncituri de stânci, ieşind la plimbare doar noaptea. 
  
Fiinţele invizibile sunt mai avansate decât noi, vorbesc cu stelele, comunică telepatic cu mediumii şi copiii. Este dificil pentru cel care nu are „ochiul şi urechea minţii” deschise, de a vedea invizibilul şi a auzi neauzitul… Ca oameni, avem acces la înaltele dimensiuni de conştiinţă. Acest „har”este parte a fiinţei noastre înnăscute, dar, fiind în stare latentă, trebuie să fie cultivat şi dezvoltat. Putem deveni conştienţi de oricare dintre aceste dimensiuni, prin îndreptarea atenţiei către ele. Atenţia noastră concentrată asupra unui lucru, ne face să fim conştienţi de el, să intrăm în relaţie cu existenţa lui. 
  
Dacă nu vom fi atenţi, ne vor scăpa amănuntele şi nu vom observa că… „ceva” se petrece. Rămâne doar magia nopţii de vară şi foşnetele nedesluşite ale întunericului care ne împresoară, ne învăluie şi ne afundă în mister, o ţesătură magică, fosforescentă , făcută din praf de stele, în care aerul vibrează la cântecul a mii de greieri. 
  
În nopţile cu lună plină, nopţi pline de taine şi mister, se deschide o poartă , în lumina splendidă a lunii, o poartă spre altă realitate, mereu prezentă dar rareori conştientizată de om. O întreagă lume nevăzută mişună pe sub frunze, prin iarbă, pe stânci sau pe potecile pădurii, o lume intr-o mişcare continuă. Pădurea pare o mare de smarald, în care atâtea flori delicate îşi împrăştie parfumurile …Toate acestea se împletesc într-o îmbrăţişare permanentă şi totală, semn al armoniei din natură. Când eram copil credeam în poveştile legate de zâne, pitici, elfi, personaje de pe alte tărâmuri. Existenţa lor mi se părea ceva obişnuit. Şi a vorbi cu florile, copacii şi păsările, mi se părea, la fel de natural, precum comunicarea cu ceilalţi copii. Ştiam că, în spatele fiecărei existenţe, se află un „glas”, o „conştiinţă”, că Natura este plină de farmec şi de inteligenţă. 
  
Când eram copil, păsărelele veneau în corcoduşul de lângă prispă şi în trandafirii din faţa casei, unde cântau, special pentru mine... Primăvara, în ulmul de la colţul casei cântau turtureaua, pupăza şi, uneori, cucul. Chiar şi azi am vrăbiuţe care-mi vin la geam, ciripind vesel deşi stau la bloc. La uşa casei de la intrare am un cuib de rândunele, la etajul patru. Am şi un prieten pescăruş care mă vizitează zilnic, uneori, uitându-se printre jaluzele, căutându-mă cu privirea sa inteligentă precum cea a unui om. 
  
Omul poate sa fie, în acelaşi timp, în lumea reală, cea de toate zilele, în „interior” sau poate călători în lumea spiritelor. E de-ajuns să închidem ochii şi, instantaneu, ajungem într-o altă lume, fără spaţiu sau timp, o lume fantastică, pe care un copil o explorează cu uşurinţă, tratând-o ca pe ceva firesc şi natural. Înţelegerea acestor lucruri e mai simplă şi mai clară pentru el… decât pentru un matur marcat de „educaţia” primită. Iubirea este peste tot şi în toate…în stele, în pământ, în floarea din ghiveci, în arbori şi insecte… 
  
Fără iubire n-ar exista viaţă! 
  
Flşoarea Cărbune 
  
Referinţă Bibliografică:
LIMBAJUL NATURII… PRIN OCHII COPILULUI DE ALTĂDATĂ / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1744, Anul V, 10 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!