CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

VARA LA CÂMPIE(PURANI DE VIDELE)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Bătrânele sălcii pletoase de pe malul Glavaciocului fremătau în soare. Stoluri de păsări se întreceau în cântece, în micul zăvoi în care ne păşteam oile. De cum se crăpa de ziuă, sufletul meu desluşea lăutele mierlelor, apoi corul de vrăbii; vara, în amurg, strigătele gălăgioase ale lăstunilor zburau în stoluri atacând vreun dud copt sau vreun cireş. Noaptea, la lumina delicată a lunii ascultam notele zglobii ale greierilor şi cântecele, pe mai multe voci, ale broaştelor. 
  
Eram la ţară şi eram copil...Păzeam oile şi mă bucuram de tot ceea ce Natura îmi oferea cu dărnicie: ciuperci, mure, pere pădureţe, coarne mere pădureţe, flori, verdeaţă, aer curat... Apreciam şi iubeam acest mod de viaţă, simplu şi curat. Atunci am descoperit hameiul care îşi întindea tulpinile agăţătoare, ca nişte liane, până în vârful sălciilor. Hameiul avea conuri fragile şi delicate, semănând cu nişte bijuterii de preţ. Şi chiar era preţios! Mai târziu, am aflat că aceste conuri erau folosite la fabricarea berii, dar şi ca remedii populare în diferite boli. Oamenii de la ţară îl numeau „moş Ene" pentru că ceaiul preparat din conuri inducea un somn adânc şi liniştit. Când vreo femeie era mai agitată i se recomanda ceai de hamei, cu folos şi în caz de „inimă rea"(depresie). 
  
Amintirile, neliniştea şi dorul trec ca norii pe cerul sufletului meu. Mă simt copil şi-mi reamintesc nopţile de vară de la câmpie, când stelele îşi presărau pulberea lor, plină de iubire şi magie, în inima mea. Cerul şi Pământul erau atât de aproape, încât atunci când bunicul Marin cânta la cobză, mi se părea că şi îngerii îl ascultă... 
  
Duhul lui Dumnezeu, roua şi pacea pogorau asupra noastră... 
  
Sursă poză:google 
  
Referinţă Bibliografică:
VARA LA CÂMPIE(PURANI DE VIDELE) / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1668, Anul V, 26 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!