CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  
Autor: Eugen Popa         Ediţia nr. 1969 din 22 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Eugen POPA - AI O FOBIE? ŞTII CUM SĂ SCAPI DE EA ÎN 10 MINUNTE?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fiecare dintre noi avem frici în viaţa noastră. Unele mai mici, altele mai mari, iar în cazuri mai grave, chiar fobii şi atacuri de panică. Acestea ne bântuie viaţa din copilărie până la bătrâneţe şi ne influenţează enorm de mult comportamentul, personalitatea şi relaţiile cu lumea din jurul nostru.  
 
Cele mai frecvente frici şi fobii sunt: teama de vorbit în public, frica de zbor, frica de spaţii deschise sau de spaţii închise (claustrofobie), frica de înalţime, fobia de paianjeni, de şerpi, etc.  
 
Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză folosesc o metodă eficientă şi foarte rapidă de a scăpa de aceste temeri, care sunt foarte dăunătoare pentru dezvoltarea noastră psihică şi mentală. Regresia Hipnotică este o metodă revoluţionară cu ajutorul căreia putem să mergem înapoi, în trecutul nostru, şi să aflăm cauza principală a problemei cu care ne confruntăm. Regresia Hipnotică conţine numeroase tehnici, iar una dintre acestea, extrem de simplu de utilizat chiar şi fără ajutorul cuiva, se numeşte Linia Timpului. Odată descoperită cauza, prin această tehnică – cu sau fără inducţie hipnotică – o putem descărca emoţional, iar în numai 10 minute fobia noastră a dispărut ca prin minune.  
 
Într-o prezentare susţinută recent la Oradea de către Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, acesta a folosit tehnica Linia Timpului cu Diana, o studentă de 22 ani, care se confrunta cu o puternică fobie de şerpi. În numai 10 minute, specialistul în hipnoterapie a reuşit să identifice cauza principală pentru care tânăra a dezvoltat această fobie şi să o ajute să scape de această povară. “Iniţial, am vrut să mă asigur că reacţia sa este într-adevăr una puternică şi m-am jucat puţin cu imaginaţia ei pentru asta. I-am sugerat că are la picioare un şarpe. A avut un răspuns clar şi instant, ceea ce mi-a indicat că, într-adevăr, are o emoţie negativă foarte puternică faţă de şerpi. Am început apoi să lucrăm şi să ne jucăm cu Linia Timpului şi am găsit destul de rapid cauza fobiei sale, care s-a întipărit în subconştientul său, în copilarie. Cum se întâmplă de foarte multe ori atunci când faci o regresie hipnotică, simpla descoperire a momentului când această frică de şerpi s-a instaurat în viaţa ei, a fost suficient pentru a o descărca. Am început să port o discuţie simplă cu Diana şi am creat un alt răspuns la acel stimul (şarpele), după care am încheiat şedinţa. Totul a durat fix 10 minute, iar problema ei a dispărut pentru totdeauna”, explică Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.  
 
Demonstraţia a fost filmată şi poate fi vizionată aici –  
 
Care sunt paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a scăpa de fobie?  
 
Paşii sunt relativ simpli şi accesibili oricui. Pentru a te ajuta şi a-i aplica cât mai bine, urmăreşte demonstraţia şi apoi practică şi tu pentru a scăpa de cea mai mare teamă din viaţa ta.  
 
1) Vizualizează Linia Timpului. Află sau imaginează-ţi unde se află Trecutul şi Viitorul, tău şi trage o linie între ele. Nu este obligatoriu ca linia să fie dreaptă;  
2) Descoperă atributele Liniei Timpului: grosime, culoare, etc.;  
3) În mintea ta, ridică-te la 2-3 metri deasupra liniei şi menţine vie problema pe care vrei să o rezolvi;  
4) Priveşte către trecut şi pluteşte înapoi până descoperi cauza problemei;  
5) Identifică detalii legate de cauza care a condus la apariţia acestei probleme în viaţa ta;  
6) Recadrează acest moment. Priveşte întreaga situaţie din alt unghi, din altă perspectivă;  
7) Revino înapoi în prezent;  
8) Bucură-te de rezultat.  
---  
 
Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie şi dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât şi Orientale (Meditaţie, Yoga, Spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, în Europa, Asia şi Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.  
 
Transmite,  
Dr. Tănase TASENŢE  
Director General  
Plus Communication  
0725.465.508  
 
Persoană de contact  
Eugen Popa  
Preşedinte  
0741.044.701  
mai 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
Eugen POPA - AI O FOBIE? ŞTII CUM SĂ SCAPI DE EA ÎN 10 MINUNTE? / Eugen Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1969, Anul VI, 22 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Popa
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!