CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: Eugen Oniscu         Ediţia nr. 1669 din 27 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

ORIZONTURI ÎNTUNECATE ( 2 )
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
George ajunse în dreptul geamului acei tineri îl salutară, apoi privi pe fereastră, în cameră era o femeie tânără ce avea in jur de douăzeci și cinci de ani îmbrăcată într-un treining ce făcea curat prin cameră și se comporta cu aerul cel mai natural posibil de parcă ar fi fost în propia ei casă așteptându-și bărbatul. Cu părul negru creț, ochii negri, era simpatică corpul ei plin de feminitate atrăgea ca un magnet privirile băieților de afară. George rămase privind prin geam câteva clipe, la un moment dat unul dintre ei pe nume Cătălin ce era mai mare decât ceilalți arătând spre femeia din casă spuse: ,,Aseară m-am culcat cu Tudorița e o fată grozavă.” Ceilalți râseră întărind afirmația lui Cătălin.  
 
La un moment dat poarta scârțâi și toți întoarseră capetele spre poartă acolo era Filip propietarul casei un uriaș avea aproape doi metri cu spatele lat, un gât viguros ca de taur iar brațele lui păreau ca două baroase ce puteau strivi orice, era un om puternic fața lui era buhăită de alcool iar din ochii săi verzi strălucea ceva sălbatic, animalic. Înaintă prin curte cu pași mari Nando îl întâmpină cu un zâmbet însă părea ca un cățeluș ce se gudură pe lângă un dulău mare. ,,Ce mă ați venit cu gașcă aici la mine, nu îmi place treaba asta,” tună Filip cu vocea sa groasă, puternică.  
 
,,Eu am venit doar cu George pe ceilalți i-am găsit aici,” spuse Nando. Filip tăcu și intră în holul casei, Nando se luă după el și odată ajuns în hol închise ușa și îi spuse lui Filip: ,,Nu uita ca tata ți-a adus-o pe Tudorița femeia asta pe care o ai în casă acum, de ce te porți așa, eu am o datorie la George așa că invită-l înăuntru.” Filip rămase puțin pe gânduri cumpănind situația, apoi întreaga sa fizionomie i se schimbă într-o amabilitate mai mult forțată și spuse: ,,Măi că repede mai veniți când e vorba să vă întorc un favor, bine îl chem ca să vezi că nu sunt om rău.” Apoi deschise din nou ușa și cu un glas mieros spuse:  
 
,,Haide George vino înăuntru știi doar că așa se cuvine, îmi pare rău că am intrat mai înainte puțin nervos ce să-i faci așa este viața.” George era deja la jumătatea curții se îndrepta spre poartă dorea să plece când îl auzi pe Filip strigându-l întoarse capul și îi răspunse: ,,Nu pot,” apoi se intoarse cu spatele și plecă, auzi în spatele său râsetele băieților iar de pe prispa casei pe Filip spunând: ,,Nando oameni din ăștea îmi aduci tu mie.” Nando ieși din casă și înaintă puțin după George strigându-l să se întoarcă însă George nu îi mai răspunse porni singur pe aceași străduță pe care puțin mai înainte venise cu Nando. ,,Da nu pot decade în așa hal, oare cei de râs în asta,” gândi George.  
 
Ziua se pleca spre seară, la orizont cerul era cenușiu închis aveai impresia că undeva departe atingea casele, acea priveliște avea ceva sumbru întunecos ce parcă ar fi înveșmântat oamenii și casele într-o noapte adâncă, nesfârșită. Privind acel orizont George avea senzația că ceva rece și dureros i se strecura în suflet împovărându-i inima. Mergea abătut pe acea străduță îngustă printre acele căsuțe prăpădite, apoi o luă la stânga și începu să coboare pe un fel de gang foarte îngust, de undeva dintr-o casă se auzea tot mai clar melodia ,,Wind of Change” George încetini puțin pasul pentru a asculta acea melodie ușor sentimentele sale începură să se schimbe. Ieși din acel gang străbătu o altă străduță apoi ieși într-o parte a cartierului unde erau străzi asfaltate cu case de oameni gospodari la care pe alocuri erau aprinse luminile, iar oamenii mișunau pe lângă case unii dintre ei trebăluind prin curți.  
 
,,Acești oameni ce locuiesc pe aici sunt adevărați eroi ai vieții, pentrucă ei au valoarea ca zi de zi să se scoale disdedimineață și să se avânte în necunoscutul unei noi zile lucrând din greu la locurile lor de muncă unde își îndeplinesc datoriile cu profesionalism și demnitate. Apoi se întorc seara și se reunesc în jurul cinei cu familile lor experimentând o bucurie autentică ce ei au învățat să o găsească chiar și în lucrurile cele mai simple ale vieții, iar copii lor merg la școli pregătindu-se pentru a deveni cetățeni de onoare în societatea de mâine. Ei ne pot învăța adevăratele lecții ale vieții pe care ar trebui să ni le însușim, însă probabil că cei ce au cea mai mare nevoie să le învețe vor hohoti pentrucă li se pare că ce știu și practică ei este mult mai grozav. Iar Tudorița cum de a ajuns în așa hal pe mâna derbedeilor? Oare unde va sfârși? Probabil că de tânără într-un spital având vreo boală venerică, sau poate că snopită în bătaie de vreun bețiv. Cine știe ce istorie dramatică are în spate cu siguranță că vine dintr-o familie unde de mică nu a văzut decât violență fizică și verbală, și cine știe ce alte feluri de abuzuri iar apoi a hotărât să plece în lume, iar dacă primul ei iubit care i-a promis paradisul lângă el a înșelat-o și abandonat-o ea apoi s-a dedat desfrâului. Iar Nando încă mai are ceva bun in ființa lui, însă acea parte a binelui din el e mică în comparație cu acel uriaș interior al său ce se dedă la rău, iar acel pitic ce urmărește binele din el, trebuie să se strecoare afară doar când uriașul dormitează, altfel nu poate pentrucă dacă ar încerca să lupte ar pierde fiindcă ar fi o luptă inegală și asta datorită faptului că ani dea rândul a hrănit doar acea parte întunecată din ființa lui.”  
 
Decând petrecea ore și ore citind cărți George își formase obiceiul de a monologa mult, așa se întâmpla și acum plimbându-se la acele ore ale serii monologa încercând să înțeleagă tot ce văzuse și să tragă unele concluzii. Se lăsase întunericul pe stradă erau puțini trecători, apoi deodată începu ploaia revărsându-se cu putere și cu stropi mari, George se adăposti sub streașina unui chioșc din cartier, iar apoi după un răstimp când ploaia mai încetă puțin hotărâ să se îndrepte spre casă. Ajuns acasă discută puțin cu părinții săi apoi luă masa împreună cu ei după care se retrase în camera lui încercând să citească însa nu reușea din cauza faptului că nu se putea concentra asupra acea ce el citea gândurile i se duceau pretutindeni, se hotărâ să doarmă însă nu reușea se întorcea când pe o parte când pe alta, într-un târziu adormi iar în acea noapte George visă un vis impresionant.  
 
Va urma...  
 
Referinţă Bibliografică:
ORIZONTURI ÎNTUNECATE ( 2 ) / Eugen Oniscu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1669, Anul V, 27 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Eugen Oniscu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Oniscu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!