CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  
Autor: Eugen Lupu         Ediţia nr. 2314 din 02 mai 2017        Toate Articolele Autorului

PRIMARUL, Ep.8
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PRIMARUL  
 
Ep. 8  
 
PRIMARUL  
 
- Vreau ca să-mi găsești un sistem de piese mecanice-electrice-hidraulice, din cele folosite la reanimare, în spitale, capabil să suplinească funcţii anatomice și să menţină în viaţă doar capul!zice primarul.  
 
- Dom’ primar, ești pregătit pentru a începe o nouă viaţă, pentru un nou moment zero? întreabă medicul și privește impasibil când la rezultatul analizelor, când la pacient.  
 
- Poţi să mă ajuţi cu ceva!? continuă primarul, acum din cărucior, imobilizat într-un cărucior de copii, pentru că nu au vrut să creadă că este ceva de durată au tot sperat că e ceva care o să treacă de la sine și s-au folosit de ce aveau mai la îndemână ca să-l transporte pe primar; de un cărucior de copii.  
 
Consilierul numărul unu este în spatele lui și împinge căruciorul, dar și cu grijă mare să nu se răstoarne pentru că are niște roţi mici și șubrede care fac tot ansamblu să aibă o stare instabilă și precară.  
 
- Cum dracu ai reușit această performanţă; să spargi toate cele patru oase care alcătuiesc bazinul; iliac, ischion, sacru si cocis...!? Eu, cât timp am fost doctor, așa ceva nu am mai văzut!  
 
- Așa a fost să fie; s-o ia dracu’ de zi și de oră!  
 
- Parcă te-au împușcat cu tunul!?  
 
- Am căzut!  
 
- Rău ai făcut!  
 
Mulţi oameni nu sunt în alianţă cu singurătatea și nici în luptă cu vreo armată; sunt în luptă doar cu ei!!! Să te lupţi cu tine și să te și învingi, asta este ceva așa de neînsemnat dar, totuși, cu consecinţe multiple și grave!  
 
- Dom’ primar, în viaţa lui, în trecerea peste acest pamânt, corpul omului, adică acea parte de la gât în jos, trece prin multe chinuri provocate de partea de la gât în sus, adică de cap.  
 
- Mda!  
 
- Toată lumea știe asta!...Ai văzut vreun cap pedepsit? Nu! Picioarele, mâinile, inima și celelalte pornesc, de fiecare dată, o nouă zi ca și când alta nu ar mai fi fost! Mai mult, picioarele sunt două, mâinile sunt două, inima, celelalte...capul este doar unul!  
 
- Doctore, las-o dracului de filozofie că pe mine acum mă domină simţurile! Nu mai suport durerea! M-am dat eu mare o oră, o zi, dar nu mai mult, este prea mult, crede-mă, și trebuie să rup acest rău din rădăcină...pentru că mă doare tot corpul! Capul nu mă doare!  
 
- Dom’primar, în acest moment, nu ai o soluţie de continuitate între abdomen, mâini, cap și picioare! Ce pot să fac pentru tine este să te lipesc cu spatele de un pat și să te întreb, din când în când, dacă mai trăiești! Este posibil ca acele fracturi să se sudeze cu ajutorul capacităţii corpului de a se autorepara sau să provoace leziuni și să te infectezi.  
 
- Şi să mor?  
 
- Da!  
 
- Nu vreau să mor!  
 
- Cine-ar vrea!? Pentru asta suntem noi, doctorii!  
 
- Nu sunteţi de la Dumnezeu ca doctori, dacă eraţi de la Dumnezeu aţi fi simţit durerea pacientului...și, și...atunci poate că lumea ar fi trăit fără durere!  
 
- Mai sunt multe de realizat de către... Dumnezeu, poate că nu suntem la final de drum, atunci când totul este așa cum trebuie! Ar trebui să ne bucurăm că nu am ajuns la capătul drumului și încă progresăm! Cum va fi acea lume care nu mai progresează și face calea întoarsă spre timpul zero al Universului!?  
 
- Doctore, vreau sa trăiesc fără durere!  
 
- Când te doare ceva...știi că trăiești! Toţi avem această semnalizare de bun simţ a vieţii.  
 
- Eu nu mai suport această semnalizare! Pentru ce ești tu, doctoru’ lu’ pește, ca de altfel mulţi doctori, inventaţi de nu stiu cine și nici pentru ce!?...Acum câteva mii de ani, un vraci daca nu vindeca zece oameni era omorât! CREATORUL trebuia să vă facă să fiţi capabili să simţiţi durerea pacientului, dar nu...suntem toţi la fel si oricine poate fi orice...Of, Doamne, de ce ai lăsat durerea asta!?  
 
- Nu sunt toate perfecte pentru că nu am ajuns la capătul drumului...Cei care vor ajunge la capătul drumului, adică in acel timp când Universul începe să se întoarcă spre origini, o să zică...”ce bine era când totul progresa!”...”ce bine era când totul durea!?”  
 
- Vreau ca să-mi găsești un aparat, din cele folosite la reanimare, in spitale, capabil să suplinească funcţiile tuturor organelor și să menţină în viaţă doar capul!zice primarul.  
 
- Vrei să rămâi doar cu capul!?... aici este esenţa puterii!...eu, ca doctor, mă mir de fiecare dată cum de reușește acest cap să domine și să nu plătească pentru durerile pe care le provoacă...celorlalte organe!  
 
- Of, Doamne!...Nu știi ce dureri am!...Fă ceva!  
 
- Îţi dau contul meu bancar, când am banii rezolvăm problema! Pot fi bani de la UE, de la Primărie, de la tine de acasa...numai de la bănci, nu. Convoc toţi colaboratorii mei și gasim aparatul!  
 
- Vreau să scap de tot ce-mi provoacă durere, adică să rămân doar cu capul!  
 
- Doar capul scapă! Mâinile, picioarele, corpul...sunt pedepsite!? Cine plimbă capul?  
 
- Acel aparat, capabil să-mi menţină în viaţă capul trebuie să fie mobil, iar mobilitatea să fie comandată de vocea mea.  
 
- Crezi că o să mai fie primar doar capul tău înfipt într-un aparat mecanic-electric-hidraulic, adevărat ca și mobil, dar care nu simte durerea!?... Ce mă mir! Parca-m citit pe undeva despre primari care nu simt niciun fel de durere!  
 
Eugen Lupu  
 
02052017  
 
Referinţă Bibliografică:
PRIMARUL, Ep.8 / Eugen Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2314, Anul VII, 02 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Eugen Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!