CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Eugen Lupu         Ediţia nr. 2016 din 08 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

MAGLAVIT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MAGLAVIT  
 
31 Mai, 7 iunie, 14 iunie 1935...Petrache Lupu de la Maglavit.  
 
Evenimentele au fost relatate cu lux de amanunte, după ce au fost întoarse pe toate feţele şi interpretate după vremuri vechi sau noi.  
 
Un cunoscut de-al meu, din Bucureşti, secretar de stat înainte de '89, comunist convins, m-a rugat să scriu ceva despre Maglavit: aştepta de la mine o interpretare cum nu a mai fost care să-l facă să regrete că nu a crezut în evenimentele petrecute la Maglavit.  
 
Crede cine poate, in ceva, iar evenimentele petrecute atunci au fost întoarse pe toate feţele şi nu mai puteai stoarce vreo ideie ca să mai poţi scrie ceva nou.  
 
Trebuia să ştiu: în universul în care trăim nimic nu poate fi epuizat.  
 
Pentru că, iată, pe data de 05.06.2016, când au avut loc alegerile locale, s-a repetat momentul cănd a fost judecat Iisus şi mulţimea l-a ales pe hoţul Baraba.  
 
.....................................................................................................................................  
 
Lunca Dunării este aşa-numita albie majoră a fluviului şi se întinde de la Porţile de Fier până la Calăraşi cu o lăţime ce variază între 0 si 10 kilometri. Pe acest sector de câmpie, de lângă Dunare, se pot concentra majoritatea activităţilor agricole ale Romaniei. Aici ai apă la discreţie, soare... Mai trebuie ceva? Mai trebuie multe, pentru că zona este pustie…  
 
A da, trebuie să spunem că terenurile din lunca Dunării, proprietate publică privată, sunt date în concesiune, în mare parte, unor oameni dispuşi la mari sacrificii morale, pentru că ei le declară păşuni… fără iarbă, fără animale… şi primesc subvenţii pentru asta de la bugetul de stat…şi de la UE.  
 
Doi ingineri, colegi de şcoală generala la Maglavit, de facultate, de UCM Resita… au pornit către lunca Dunării să facă ce fac egiptenii de mii de ani, în localitatea natală Maglavit.  
 
Primarul şi consilierii: ne bucurăm să vă avem alături, pe voi care aţi plecat de aici, ca să construim ceva pentru consătenii noştri…Adică bla, bla, bla…  
 
Şi au abrobat in Consiliul Local, în unanimitate, concesionarea a trei ha de teren, lângă Dunăre, pe care să se construiască un complex legumicol, bazine piscicole şi spaţii de odihnă şi agrement.  
 
Numai că până la semnarea contractului de concesiune pentru cele trei hectare, obligatoriu pentru primar, au dat drumul la nişte maimuţe şi pentru că nu au fost hranite … "brusc, instantaneu si dintr-o data" primarul şi consilierii şi-au vazut de alte treburi. Adica şi-au contestat existenţa.  
 
Au întocmit un contract fals, cu semnătura primarului, a secretarei şi cu ştampila primăriei, de care nu te puteai folosi. Adică…fals şi uz de fals. Caz penal.  
 
Art. 297, Cod Penal: Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.  
 
Abuzul este o infracţiune, adică furt calificat şi premeditat.  
 
Au fost reclamaţi la DNA, la Cancelaria PM, la Prefectură, la CJ, la….conducerea partidului, ce glumă, şi nimic, nimic, nimic…  
 
Energia generata de câmpul forţelor lucrurilor şi fiinţelor in mişcare este nesemnificativă in câmpia de lânga Dunare.  
 
Votanţii din Maglavit au fost inştiinţaţi despre porcăriile primarului şi, cu toate acestea, pe data de 05.06.2016, când au avut loc alegerile locale, l-au reales primar.  
 
Cum poti să votezi cu "Baraba", adică să-l răstigneşti încă o dată pe Iisus,  
 
şi să intri in biserica din Maglavit, care este o biserică ce ţine de divinitate în adevăratul sens al cuvântului...  
 
Votant al lui "Baraba" o să vrei să ţi se ierte păcatele?  
 
Sfântul Ioan Gură de Aur:" Conştiinţa este un judecător drept. N-o poţi păcăli nici cu parale, nici cu măguleli, nici cu nimic".  
 
Creatorul a pus în sufletul nostru un judecător neobosit şi un paznic necontenit: conştiinţa. O avem de la naştere şi până la moarte. Cu această conştiinţă, unde este înregistrat tot ce ai făcut în viaţă, mergi la Judecata de Apoi. Trecutul nu se uită.  
 
Eugen Lupu  
 
Referinţă Bibliografică:
MAGLAVIT / Eugen Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2016, Anul VI, 08 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!