CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Eugen Lupu         Ediţia nr. 1961 din 14 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Noile seriale Tv
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Noile seriale Tv 
  
În anul ‘93 după naşterea ecranului tv agresarea unui individ nu se mai face cu bâta, cu puşca, cu tunul…se face cu acest dreptunghi din sticla pe care poti pune gloanţele, ghiulelele…sub formă de imagini asociate uneori cu vorbe, care trec prin mintea individului ţintă şi lasă o comandă în execuţie. Nu există riscul ca agresorul să fie descoperit şi pedepsit. Astfel, modificarea gândurilor unei mulţimi de indivizi a devenit si un obicei pământean. 
  
Suferinţa morală nu este relaxare. 
  
Filmele seriale de pe ecranele tv cu 99% dintre episoade prezentând răul trimfător asupra binelui, cu complicitatea prin naivitate a apărătorilor binelui şi a judecătorilor răului reprezintă un tip de agresiune psihică. Doar în ultimul episod binele triumfă, personajul principal învinge răul, dar cu ce folos dacă în celelalte 99 de episoade ai suferit. Majoritatea privitorilor cred că se relaxează privind un serial tv, uneori şi două-trei pe zi. 
  
De ce nu se sesizează nimeni ? 
  
Dacă ar fi o agresiune asupra unui animal, aşa cum este asupra omului, câţi ar sări în sus lovind cu vorba? Pentru animale, pentru câini in mod special, s-a dat o lege că nu mai ai voie să-i ţii legaţi in lanţ pentru că se consideră ca fiind o agresiune psihică şi fizică asupra animalului legatul in lanţ. Serialele cu erou negativ triumfator in 99% din episoade sunt tot o agresiune psihică similară cu lanţul la câini. 
  
Ecranul tv la 93 de ani după naşterea lui este cel mai mare duşman al omului. 
  
Ca să fiu împăcat cu destinul meu consider că …”viaţa bate filmul”. Totul devine conform legilor naturii, în vehiculul numit timp, cu viteza lui tot mai mare şi pe direcţia stabilită implacabil. Măcar să mă bucur de manifestările naturale în scurta trecere pe lângă mine, unele irepetabile. Să întâmpin primăvara mergând pe jos, să mă plimb iarna cu sania lui Moş Crăciun, vara să plutesc pe valuri, iar toamna să mă urc în pomi. 
  
Atunci când viaţa bate filmul, timpul se scurge în favoarea ta, iar viaţa trăită de tine este ceva ce poate fi povestit. 
  
Eugen LUPU 
  
Referinţă Bibliografică:
Noile seriale Tv / Eugen Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1961, Anul VI, 14 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!