CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Eugen Lupu         Ediţia nr. 1945 din 28 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

La anul fara invarteli
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La anul fără învârteli 
  
Parcă prea repede trec anii, parcă prea repede se rotește pământul! În ultimul timp prea multe speranțe se trec din anul trecut în anul viitor. Cum se poate una ca asta, să amestecăm anul trecut cu anul viitor! E vina Pământului că se rotește prea repede? Nu! 
  
Trebuie să ne gândim cum să facem ca Pământul să se rotească mai încet ca să avem timp să ne ajutăm dorințele să se îndeplinească pentru că le stă mai bine așa, îndeplinite? Mă tem că nu putem face nimic dacă ne gândim și raportăm totul doar la rotația pământului. 
  
Alegerile noastre luate în colectiv sunt de vină pentru că până acum nu ne-au făcut decât să ne luptăm cu frustrările generate de…„aleși“. 
  
Oamenii se individualizează și au programe zilnice diferite. Cum să fie ziua și noaptea bazate pe rotația pământului care este la fel pentru toată lumea? Trebuie ca durata unei zile, măsurarea timpului unei zile să se bazeze pe altceva. Să luăm în considerare, să măsurăm doar faptele bune. Ai făcut o faptă bună care mulțumește un străin de ființa ta, a trecut o zi. Ai făcut 365 de fapte bune, a trecut un an. 
  
Nu cum este acum, aștepți să se rotească pământul într-o anume poziție ca să începi să faci ceva…Se rotește pământul o dată în jurul axei sale și primești o zi din viața ta. Se rotește de 60 de ori în jurul soarelui și primești o pensie. 
  
Alții nici atât nu așteaptă, cum este cazul „aleșilor“: se învârte pământul de patru ori în jurul soarelui și primesc o pensie…chiar specială de 1550 lei. Se învârte pământul de opt ori în jurul soarelui și primesc o pensie specială de 3100 lei. Nu mai continui cu învârtelile astea pentru că nu vreau să risc o situație neclară pentru capul meu. 
  
Cum ar fi să întâlnești un „ales“ cu părul alb, adus în față peste un baston, și să-l întrebi: 
  
– Câți ani ai moșule ? 
  
– Un an am, taică, un an…! Sau o zi…! 
  
Nu le-ar conveni: unde ar fi grandomania, risipa și ignoranța lor! 
  
Așa că, poate se votează pe undeva ca să nu ne mai măsurăm trecerea peste acest pământ în funcție de câte ori se rotește pământul în jurul soarelui. Ce s-ar întâmpla dacă pământul nu s-ar mai roti? Este posibil, așa cum sunt mulți oameni care nu fac nimic! 
  
Eugen LUPU 
  
Referinţă Bibliografică:
La anul fara invarteli / Eugen Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1945, Anul VI, 28 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!