CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Eugen Lupu         Ediţia nr. 1938 din 21 aprilie 2016        Toate Articolele Autorului

Singuratatea libertatii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Singuratatea libertatii 
  
Trebuie să vorbim despre asta. Este o stare care se mișcă pe o direcție greșită. Numai că doar o mică parte dintre oameni sunt conștienți de asta, ceilalți suferă consecințele. 
  
Libertatea este o formă a singurătății. 
  
Nu respecți deciziile altora, nu te angajezi într-un grup pentru că ții la libertatea ta, la unicitatea ta și rămâi singur. Astfel apare lipsa de încredere și teama: teama de confruntare, teama de despărțire, teama de ziua de mâine, teama de orice. 
  
Când ești bătrân, starea de singurătate este dureroasă pentru că este o durere a spiritului. Te părăsește familia, te părăsește societatea și esti neputincios pentru a mai face o schimbare. 
  
Vorbim de starea de singurătate când lângă tine este o lume impenetrabilă, zăvorâtă în ea însăși. Adică despre singurătatea în doi, în trei…. 
  
Pentru această stare de singurătate este de vină situația când mintea devine stăpână. Mintea devine stăpână și te face să visezi frumos. Îți dă tot ce dorești și fără muncă. Crezi că ești ce vrei tu, chiar și rege te face, în închipuirea ta. Te îmbată cu apă propria minte și te ține în singurătate. 
  
Cu singurătatea nu face casă bună iubirea. Un om care iubește are repere. Reperele îl atrag pe om prin intermediul iubirii. Și omul trece pe la reperele lui, să le vadă, să le admire, să se încarce cu energie pozitivă. În singurătate reperele sunt imaginare, livrate de minte. 
  
În singurătate și fără iubire se ajunge la depresie. Și uite așa am plecat de la libertate și am ajuns la depresie. Majoritatea oamenilor care trăiesc în nordul Europei au plecat de la libertate, au trecut prin singurătate și au ajuns la depresie. 
  
Așa că, dragă omule, mâine când te trezești în primul rând să ai încredere în tine, să te binecuvântezi și să-ți zici că fără încredere în tine nu ai putea realiza nimic. Odată cu încrederea în tine va veni asupra ta și iubirea. 
  
Fără iubire nimic nu se naște. 
  
Iubirea este cea mai mare forță din Univers, este suprema lege a Universului. Și când iubirea te atinge nu te îndepărta. Toate celelalte dorințe se vor îndeplini…cu iubire. 
  
Pentru asta suntem noi făcuți, pentru iubire, pentru a lega între ele lucrurile și ființele din Univers, cu iubire. 
  
Eugen LUPU 
  
Referinţă Bibliografică:
Singuratatea libertatii / Eugen Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1938, Anul VI, 21 aprilie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!