CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Analize >  

Eugen EVU - MÂRLĂNIA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mic dicţionar al urii „ de sine” (Patapievici)  
 
Mârlănia, din familia lexicală a mârlanilor jieni, aşa batjocoriţi odinioară, de ungurii din Imperiu, şi din aceeai prăsilă cu „ român împuţit” ( momârlanii umblau pe munte călare pe căluţi aproape asini, - momârle) – are şi conotaţii din lumea ciobanilor....Berbecii acuplaţi cu oile, le „ mârleau”...  
 
Câtă ură poate fi în astfel de porecle date de ocupantul parvenit, în... mîrlănia „istoriei!! Dintre atâtea nenorocite de năravuri vocaliste – terminologia aceasta, a abjecţiunii, poarte prin contaminare, poate prin clocire subliminală a înjosirilor toate, din generaţii, au continuat a „funcţiona”, în oralitate, ca nişte psalmi post-tribalişti „cultizaţi” la alţii, din specia numită de Biblia evreilor, „ai răzbunării”, „ai blestemului” etc.- şi în turmangeria actuală, deloc cosmetizată...  
 
Când stai să faci inventarul DEX, „literaturii” porno sau al presei surogat, sau regional, atavic, al locuitorilor şi con-locuitorilor României, exprimarea MÂRLĂNEASCĂ a „făpturii cuvântătoare” încă om, colcăie ca toxine din bălţile mocirloase sau din vulcanii sulfuroşi. Nu are rost să redau mostre din acest vocabular al patipularului, câtă vreme „ avem” chiar nişte „elite” scabrose, tezişti ai „urii de sine la români” (Patapievici) – care, vai omului, s-au prăsit şi la export, chiar mai sinistre ca arele cele mai sofisticate...  
 
Improprietate de termen absurdă, deoarece vocabula integrată SOFIA vine de la Sofianism, inteligenţă ubicuă în tot ce este viu. Corecta ar fi nu ura de sine, ci neputinţa ingernală de a iubi, de a se respecta măcar, nici pe sine nici pe ceilalţi.  
 
Subspecioşii mârlani sunt de fapt adânc-întunericiţii la minte.... Apropos, MINTEA înseamnă RAŢIUNE, COGITO, dar la mârlani a dat verbul „a minţii”, de unde Minciuna... Forma ei agravantă este aceea a minţirii de sine, şi asta vine din Frica sub-umanului, în ceea ce numi Zoon Politikon.  
 
Noi suntem care-cum, energii convertibile... Unii îşi dau arama pe faţă, iar tot mai rarii, pare-se aurul pe faţă... Îndeobşte cei care au harul de a dărui, eşuînd ...în a fi jefuiţi... „Mi-ai dat pentru că ai avut, te-n p...mea,” îmi zise un „ amic” care nu avea de o pâine, parazitând...Nu mi-a restituit împrumutul nici după 20 de ani, deşi i-am fost spus, uluit, că de fapt am rupt de la gura copiilor mei, ca să fac un bine semenului meu...Am aflat în timp că există inşi care, bizar, te urăsc pentru că le-ai făcut binele din bruşul tău! O vorbă din bătrâni, cam oribilă, este asta: „ facere de bine, f...tere de mamă”!  
 
Eugen EVU  
Hunedoara  
10 iulie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
Eugen EVU - MÂRLĂNIA / Eugen Evu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1653, Anul V, 11 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Eugen Evu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Evu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!