CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

Să preţuim ceea ce iubim
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Oare ne-am gândit vreodată că uneori distrugem voit ceea ce iubim.  
 
De exemplu acea floare frumoasă cu petalele viu colorate care răspândeşte în jurul ei atâta parfum misterios şi pe care noi o râvnim cu atâta ardoare încât o rupem de acolo din mediul ei ambiant şi apoi o ducem în casa noastră; o punem într-o glastră cu apă, având speranţa ca ea să nu se ofilească prea repede.  
 
Însă nu ne gândim nici măcar o clipă, că din acel moment biata floare se află într-o situaţie similară cu aceea a unui bolnav care îşi duce ultimile zile ale vieţii sale pe patul de la reanimare a unui spital.  
 
La fel se întâmplă şi cu acea gingaşă floare pe care tocmai am rupt-o de acolo din acel sol în care îşi înfipsese adânc rădăcina şi de unde se hrănea cu mana dăruită de pământ.  
 
Acum încercăm să o ţinem în viaţă cu puţina apă pe care o turnăm în glastra unde-şi va găsi sfârşitul crud impus de om şi nu de acela pe care şi l-ar fi dorit acolo în natură, mângâiată de suflarea blândă a vântului, spălată de duşul ploilor binefăcătoare şi hrănită de esenţa binecuvântată a pământului.  
 
Acolo şi-ar fi dorit să trăiască şi apoi să moară la timpul cuvenit.  
 
Este drept că nu te poţi duce la o întâlnire sau la o aniversare ori la o cununie fără să oferi un buchet de flori. Dar cel puţin ştim că nu noi suntem cei care le-am „răpit” de la locul lor.  
 
Ce bine că azi este la modă ca să putem oferi şi ghivece cu flori. În aşa fel ele vor creşte şi vor trăii în funcţie de cât de bine vor fi îngrijite.  
 
Şi aici am vorbit de flori, însă cât de multă asemănare are această poveste şi cu viaţa oamenilor.  
Cu familiile lor, în care arborele genealogic îşi are adânc înfipte rădăcinile, de veacuri, şi au fost hrănite cu cinste şi cu onoare, generaţii la rând.  
 
Referinţă Bibliografică:
Să preţuim ceea ce iubim / Eugen Baciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1897, Anul VI, 11 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Eugen Baciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Eugen Baciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!