CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

After today-finalul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(2036)  
 
Azi este data de 05.05.2036. Este o zi ca și orice zi din secolul XXI.  
 
Începând din anul 2020 pandemiile care mai șmechere decât altele s-au ținut lanț una după alta... Noi toți trăim izolați în casele noastre. Civilizația umană a atins apogeul tehnologic și spiritual. Adulții controlează un număr de roboți industriali în funcție de abilitățile fiecăruia și în funcție de acest lucru au și abonamente virtuale pentru asigurarea existenței cotidiene. Banii și monedele naționale specifice fiecărei țări au dispărut de șase ani. Doctorii îți acordă asistență on-line și nici nu mai există farmacii... Fiecare medicament îți este distribuit tot on-line direct prin conexiunile neuronale la care fiecare pământean este conectat în lumea noastră virtuală. Spitalele au dispărut de patru ani...  
 
O dată un prieten de-al meu a dorit să vadă realitatea fizică și s-a deconectat, nici acum nu știu cum, de la casca neuronală, și a murit de scârbă când a vazut cum arată în realitate... Era de fapt o masă diformă, dezosificată, asemănătoare cu un creier uriaș ținut într-un borcan, așa după cum am auzit că se aflau în trecut creierele la facultățile de medicină... Eu m-am gândit atunci că este nebun, și a avut vedenii din realitatea fizică! M-am consolat cu ideea că toți suntem de fapt genii! Mihai Eminescu a zăcut și El într-un borcan din cauza electrizărilor neuronale și uite acum că în adevărata realitate virtuală este viu și a ajuns chiar Ministrul Justiției!  
 
A mai vrut prietenul meu adevărat din adevărata existență virtuală, când de copii ne jucam ,,GTA 12 Pro", să îmi spună mai multe fantasmagorii din lumea reală dar i s-a scârbit, cred eu, casca neuronală și a făcut scurt-circuit! A mai apucat totuși să îmi zică câte ceva din prostioarele lui muribunde care m-au pus pe gânduri... Unul din lucrurile pe care le-a mai zis a fost acela că generația noastră este apărută tot din borcane... A fost nebun cu siguranță acel prieten ,,nebun" al generației mele.  
 
Azi îi ieri și mâine îi azi...  
Articole interesante şi pe: Mondomistere  
 
Referinţă Bibliografică:
After today-finalul / Emilian Oniciuc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3411, Anul X, 03 mai 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Emilian Oniciuc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilian Oniciuc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!