CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Emilia Țuţuianu         Ediţia nr. 2083 din 13 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

USEM la Iași: Poduri de Dor cu scriitoarea Nina Gonţa
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dorul de Moldova lui Ştefan Cel Mare, întregită în hotare fireşti e foc mistuitor… Am participat azi, 10 septembrie, într-o frumoasă zi de toamnă, la Poduri de dor – arme ale spiritului rostuite de scriitori și poeți din stânga Prutului la Muzeului Unirii din Iași, într-o roditoare simţire de cuget românesc.  
Cuvântul scris și pornit din suflet, răscolitor, sub pana scriitorilor din Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova, amintind nostalgic de Grigore Vieru cu a sa Scrisoare din Basarabia, având invitați de marcă prin Horia Zilieru, Mihai Păstrăguş, Constantin Toni Dârțu, a zidit punţi de lumină peste dorurile noastre.  
Turneul de suflet al poetei Diana Ciugureanu Zlatan, președinta Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova, a făcut să freamăte simţirea românească din Basarabia în oraşul Unirii lui Cuza, marcând evenimentul istoric din viața cultural-spirituală a Iașului prin exprimarea sinceră și însuflețită a dorului de matca românească – Basarabia e România!  
Au rostit adevărul curat Diana Ciugureanu Zlatan, Nina Gonţa, Ina Paladi, prof. Petronela Angheluţă şi toţi fraţii noştri de peste Prut prezenţi astăzi la evenimentul de suflet ce a avut loc in sala Muzeului Unirii din Iaşi…  
Salutul și gândul pios transmis celor prezenți de poeţii Mariana Gurza, Dorina Stoica, Mirela Șoimaru, Eugen Emeric Chvala și un scurt in memoriam dedicat poetului originar din Basarabia, Boris David, au emoționat auditoriul.  
Lansarea de carte a scriitoarei și poetei Nina Gonța, cu volumul În mrejele vieții, Editura StudIs, Iași, 2016 ne-a adus în suflet simțirea moldovenilor din stânga Prutului, tristețile și bucuriile celor care simt româneşte… dar și lacrima din colțul ochiului care nu poate fi ștearsă decât prin Iubire, Dragoste de Frumos şi Temeinicie. La eveniment au participat şi poeţii Lucian Ioniţă, Titi Nechita, (colaboratori ai revistei Melidonium), Mihai Ganea, Adrian Anghelescu şi Geo Moroşanu, membri USEM.  
Momente artistice deosebite, ce au emoționat și încântat publicul, au fost prezentate de actriţa Ina Paladi şi membrii ansamblului folcloric ,,Floarea Dorului” din satul Cuizauca raionul Rezina, Moldova  
 
Referinţă Bibliografică:
USEM la Iași: Poduri de Dor cu scriitoarea Nina Gonţa / Emilia Țuţuianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2083, Anul VI, 13 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Emilia Țuţuianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilia Țuţuianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!