CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Emilia Țuţuianu         Ediţia nr. 2023 din 15 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

Emilia Țuțuianu la aniversară
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La mulți ani, Emilia!  
 
La aniversări, simțim nevoia de a fii alături de prieteni. Suntem atât de mulți și prieteni tot mai puțini…V-ați întrebat vreodată în ce se măsoară prietenia? Nu, nu în talanți! Nu în interese meschine și lingușeli. Prietenia este un pocal tainic ce adăpostește noblețea, la fel ca iubirea. Un sentiment ce curge ușor, ca apa cea vie într-o lume zgomotoasă. Este prezentă lângă tine la nevoie, să-ți șteargă lacrima din geană. Nu strigă, nu se laudă, nu se trufește. Știe să asculte și îți întinde mâna la greu. Nu cunoaște invidia…Da, Emilia este o prietenă de nădejde.  
Nu doresc să vorbesc despre realizările ei personale. Nu are nevoie de un laudațio deși s-ar impune să punctăm ce a făcut și continuă să facă pentru urbe, pentru scriitorii din țară și diaspora. Toate la timpul lor, vor inunda peisajul literar prin adevăr și trudă, materializată prin diverse proiecte. Ceva ce nu se cunoaște la nivel local, activitatea ei este monitorizată în țară și peste ocean. Un argument bun de atenționare pentru detractari…  
 
La mulți ani, Emilia!  
 
Este urarea noastră românească de la suflet la suflet, de la inimă la inimă. Anii îi numără Dumnezeu, nu oamenii. Noi doar putem să ne bucurăm pentru clipa dată, pentru prieteni și dușmani. Și dușmanii sunt ai noștrii…dacă nu am avea, nu am exista…Ei ne certifică viul! Ne dau puterea de a merge mai departe, demni și încrezători în ziua de mâine.  
 
La mulți ani, Emilia!  
 
Prietenia ta, este o frăție ce știe să șlefuiască timpul în favoarea noastră prin iubire și credință. Cel ce îți priveghează viața, Tatăl Ceresc, să-ți îndrepte pașii pe calea binelui și-n brațele Sale părintești să-ți găsești pacea, ferită de vrăjmășia oamenilor răi și vicleni. Dumnezeu să-ți dea multă sănătate și zile îndelungate și tot ceea ce faci, să fie din iubire. Menirea ta, prin râvnă, este de a zidi noi conștințe și nu numai…Știu, nu este ușor dar Cel Preaînalt știe cum să le rânduie. O truditoare prin cuvânt și faptă!  
Nu am să închei cu versuri, draga mea prietenă. Dacă avem dragoste, avem totul…  
 
,,Dragostea este răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu este mândră, nu se comportă indecent, nu-şi urmăreşte propriile interese, nu se supără, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nedreptate, ci îşi găseşte bucuria în adevăr, suportă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.” (1 Corintieni 13:4-7)  
 
La Mulți și Fericiți Ani, Emilia!  
 
Mariana Gurza  
 
12 iulie 2016 Timișoara  
 
Referinţă Bibliografică:
Emilia Țuțuianu la aniversară / Emilia Țuţuianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2023, Anul VI, 15 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Emilia Țuţuianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilia Țuţuianu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!