CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Emilia Amariei         Ediţia nr. 3419 din 11 mai 2020        Toate Articolele Autorului

Fragment din romanul „Flavia”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Emoțiile puseră stăpânire pe ea. Stomacul i se făcuse ghem și respira întrerupt. Suspinele veneau în cascadă, însă zâmbea fericită, trăindu-și sublimele emoții. În locul umbrelor de pe chip, se așternuse o strălucire al cărei izvor se afla în inima inundată de razele iubirii abia răsărite. Se mutase în zorii dragostei pure, zori pe care nu-i putea împărtăși cu nimeni, însă îi primea cu sufletul deschis și strângea în căușul gândurilor toată bucuria primită, re-vărsându-și-o în trupul însetat. Inima Flaviei aflase în sfârșit cheia ce-i deschidea drumul spre plenitudine. Nu știa să-și adune sufletul, care se răspândise în fiorul plăcut al iubirii. Părea uneori o ploaie de scântei, alteori o mare de fulgi de păpădie împrăștiați prin aer. Ființa sa explodase dintr-o dată, iar acum îi era imposibil să se readune, să se reconstruiască și să raționeze. Nu-i păsa de nimic, nu o mai dureau vechile răni, de parcă renăscuse într-o euforie totală. Ochii ei se luminară și extazul luă locul tristeții. Era ca o punte între sunete, ca o piesă ce închega armonia cosmică. Cunoștea acum frumusețea care uluiește și doare. Știa că orice ar fi, această experiență i-a fost hărăzită în dispersii colosale, asimetrice, ca o provocare a proniei, pentru a învăța prin încercare, despre divinul din ea și cum se disting frumusețile necunoscute, care se nasc din haos. Era ca un schimb plurimetric între văzut și nevăzut. Ființa ei se vărsa în oceanul plăcut al dezmierdării și nu vedea lucruri mai încântătoare decât marea de jad din ochii superbi ai lui Haralambie. Iată de ce credea în cei ce-și găsesc fericirea, nebunia și desăvârșirea în durerile lor, fiindcă așa i se împlinea și ei zborul fără aripi spre al nouălea cer.”  
 
Referinţă Bibliografică:
Fragment din romanul „Flavia” / Emilia Amariei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3419, Anul X, 11 mai 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Emilia Amariei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilia Amariei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!