CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Beletristica >  
Autor: Emilia Amariei         Ediţia nr. 3277 din 21 decembrie 2019        Toate Articolele Autorului

Fragment din romanul Flavia
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dintr-o dată, simți un imbold de a aprinde luminile în toată casa. Introduse în priză și instalația care lumina conturul exterior al întregii locuințe, de sărbători. Avea nevoia de lumină, de multă lumină și culoare. Căsuța luminată în culori vii, era ca un castel din poveste. Scoase din fonotecă Valsul numărul 2 al lui Shostakovich. Îl așeză în pick-up și apăsă butonul. Acordurile valsului umplură încăperea. Reglă volumul la maxim și își descărcă dorul într-un plâns cu suspine, îngenuncheată lângă canapeaua din salon. Într-o clipă se desprinse din realitatea prezentă și plecă în timpurile acelea de demult, pe vârful munților, la cabană. Simți în nări mirosul de brazi și zăpadă. Cabana era intactă, fiecare detaliu trecea prin fața ochilor minții ei. Auzea lătratul câinilor, iar aburii îmbietori ai delicateselor gătite de Delia îi invadau din nou nările. Haralambie umplea toate încăperile cu parfumul pielii sale, îi umplea sufletul, îi mângâia inima. Putea să-i perceapă căldura corpului, respirația, bătăile inimii, îmbrățișarea... dansul de la mansardă... cerul, stelele, vârfurile brazilor proiectate pe linia orizontului...  
 
În acea clipă simți o mână care-i mângâia părul. Avu senzația că este produsul evocărilor sale. Că s-a proiectat atât de total în timp, încât poate simți mâna lui Haralambie în părul ei. De aceea, nu se sperie când avu senzația că este alintată. În clipa următoare, ridică ochii. Abia atunci realiză că mâna care o dezmierda era una reală. Călugărul pe care-l văzuse de la distanță, până în acel moment, îngenunchease lângă ea. Chipul Flaviei se schimbă de uimire. Ochii i se măriră, buzele se întredeschiseră, când îl recunoscu. Era bărbatul ei. Se sorbeau din ochi, privindu-se cu patimă și ardoare, cu o dorință aprigă și o bucurie imensă. Se prinseră de mâini, apoi se ridicară, lăsându-se purtați pe brațele muzicii. Niciun cuvânt nu încăpea între ei. Pluteau pe ritmurile valsului lor, mișcându-se lent, abandonându-se unui zbor divin. Îmbrățișarea lor se strângea tot mai mult, de parcă-i purta spre contopirea eternă. Inimile zvâcneau, să le spargă piepturile. Palmele căutau fiecare părticică din celălalt, într-o frământare frenetică ce-i desprinse de pământ. Se iubeau cu pasiune, își iubeau sufletele, trupurile, cugetele, uniți într-un tot binecuvântat de Dumnezeu. Își potoliră foamea de dragoste, ca două păsări de pradă ce-și devorau corpurile fizice și astrale. Trupurile lor explodară într-o mare de scântei și fulgere, împrăștiindu-și focul în univers. Iar după furtuna cumplită, când norii suferințelor se împrăștiară, cerul bucuriei începea să se arate strălucitor. Se așternu calmul și răsări soarele iubirii, în casa umbrită multă vreme. Rămaseră îmbrățișați, cu trupurile lipite. Cuibăriți unul într-altul, începură să revină pe pământul biciuit de revoltă. Abia atunci, Flavia realiză că Haralambie fusese mereu în preajma ei.  
 
Fragment din vol. II al romanului Flavia, roman care, prin aranjamentul astral și armonia divină a universului, va apărea în luna februarie a anului 2020.  
 
Referinţă Bibliografică:
Fragment din romanul Flavia / Emilia Amariei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3277, Anul IX, 21 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Emilia Amariei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilia Amariei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!