CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  
Autor: Emilia Amariei         Ediţia nr. 2784 din 15 august 2018        Toate Articolele Autorului

Băieții crescuți de mame
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Băieții crescuți de mame nu se maturizează prea ușor. Soția mea îl are pe Răzvan (același nume cu băiatul meu), dar este o diferență imensă între ei! Are 37 de ani și încă depinde în multe privințe de fusta mamei. În primul rând, parcă nu s-a maturizat. Se consultă și azi cu mama în decizii importante ale vieții. Am încercat să-l atrag lângă mine. Nu merge. Este prea târziu. Miros a bărbat. De aceea nu s-a căsătorit și nici nu știe să aibă o conversație cu o fată. De altfel, aici nu se prea dau în vânt să-și facă o familie. Au serviciu, telefon ultimul model, jocuri electronice și atât. Ei nu vorbesc la telefon. Nu dau și nu primesc telefoane. Își trimit mesaje unul, altuia. Chiar dacă eu îi spun soției să-l mai lase singur, tot nu merge. M-am obișnuit, nu-mi mai pasă acum.  
 
Uneori mă gândesc la faptul că de foarte multe ori părinții își distrug copiii dintr-un soi de iubire egoistă, posesivă. Crezând că fac binele, fac răul. Mai ales părinții de azi, care au înțeles total greșit educația copiilor. Le oferă totul cu sacrificii imense, le pun la dispoziție mașini, telefoane ultramoderne, îi ajută cu bani pe tot parcursul vieții pentru ca, mai apoi, să privească neputincioși propriul dezastru: copii dependenți, slabi, care nu știu să se descurce, să ia decizii, să lupte. Copii care nu știu să pășească singuri, pur și simplu. O generație subjugată de internet, stăpânită de frici, o generație lașă, care nici măcar responsabilitatea unei familii nu și-o poate asuma. Tehnologia i-a tâmpit pe toți, iar părinții au subvenționat, fără să-și dea seama, această degradare.  
 
 
Din volumul „Scrisorile destinului”  
 
Referinţă Bibliografică:
Băieții crescuți de mame / Emilia Amariei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2784, Anul VIII, 15 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Emilia Amariei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilia Amariei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!