CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  
Autor: Emilia Amariei         Ediţia nr. 2200 din 08 ianuarie 2017        Toate Articolele Autorului

Sunt pământean şi NU MI-E FRICĂ!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt pământean, trăiesc... respir... simt... văd... aud... zâmbesc.. tânjesc... învăţ... mă enervez... cânt... plâng... iubesc... greşesc... mă ridic... iau aminte... ajut.. sunt ajutat... îmi deschid ochii... îmi găsesc echilibrul (...) 
  
Sunt pământean şi înţeleg de ce oamenii suferă, pricep de ce oamenii n-au speranţă, sunt revoltat pentru că alţi pământeni mor de foame, mă întreb de ce alţii nu vor să înţeleagă, sau de ce se ascund şi se prefac că nu înţeleg. 
  
Sunt pământean şi mă revolt că unii fac tot posibilul ca majoritatea să nu priceapă ce se întâmplă în jurul lor, manipulează minţile şi vieţile oamenilor care sunt prea hipnotizaţi să spună nu! 
  
FRICA omoară mintea! Ți-e prea frică să spui nu, ti-e prea frică să gândeşti pentru tine şi accepţi orbeşte orice. NU MAI LĂSA PE ALŢII SĂ GÂNDEASCĂ PENTRU TINE, ascultă de tine... 
  
Da, frica omoară mintea pentru că frica inhibă gândirea logică, frica e generată de partea creierului care se ocupă de supravieţuire, acea parte care, cândva, demult, te salva de urs şi lup, când încă se trăia din vânat. Frica e cea mai sigură armă de ucidere în masă, îţi omoară gândirea în primul rând pentru că atunci nu te gândeşti decât la "ce să fac să scap, să trăiesc"... Desigur frica are foarte multe conotații, dar încă un gând "fricos" este acela generat de ruşine, acea teamă de-a fi ridiculizat şi judecat de grupul/gaşca/cunoştiinţele tale, frica de a fi inferiorizat. 
  
Mai sus v-am prezentat foarte pe scurt rădăcina tuturor ororilor umane, de aici, dragi pământeni, porneşte totul, e atât de simplu un om fără frică nu poate fi manipulat şi niciodată nu va manipula alţi oameni. Pentru că este un om puternic, şi a fi puternic înseamnă să nu-ţi baţi joc de cineva chiar dacă îți stă în putere, a fi puternic înseamnă să ierţi, a fi puternic înseamnă să fii just. 
  
Aşadar, a fi puternic nu reprezintă mărimea muşchilor tăi, nu e capacitatea ta de a subjuga şi de a profita de alţi oameni. A fi puternic înseamnă să le dai libertatea cuvenită, să împărtăşeşti înţelepciunea ta cu ei, să îi ajuţi când au nevoie şi să nu-ţi fie frică. Nu-ţi fie frică decât de faptele tale, pentru că la sfârşit doar cu asta pleci, cu ce-ai făcut, cu ce-ai ajutat! 
  
Toate războaiele, masacrele se întâmplă datorită fricii şi gândirii noastre, se datorează incapacităţii noastre de a spune NU violenţei şi războiului, de a spune NU la ceea ce credem că e greşit în adâncul nostru, executăm orbeşte ordine şi aşa s-au născut războaiele mondiale! 
  
Ca şi cum n-am fi învăţat nimic, războaiele continuă... 
  
Închei cu o aplecare asupra greșelilor de interpretare pe care mulţi le fac. Frică de nimeni nu înseamnă să fii nesimţit şi nepoliticos, a nu-ţi fi frică nu înseamnă să nu-i respecţi pe ceialţi şi să îți evidențiezi atu-urile cu fiecare ocazie!!! ATENŢIE la interpretarea cuvintelor şi semnificaţia lor pentru tine, fii respectuos şi "Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!" 
  
Vodă Tudor 
  
Referinţă Bibliografică:
Sunt pământean şi NU MI-E FRICĂ! / Emilia Amariei : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2200, Anul VII, 08 ianuarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Emilia Amariei : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emilia Amariei
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!