CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  

Toate-s vechi și noi-s toate
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Toate partidele politice sunt la unison în combaterea regimului ceaușist, considerat o politică impusă de "frații noștri sovietici" și idolatrizarea banului În fond "Soviet" pate fi tradus "Sfatul bătrânilor" expresia conducerii antice a colectivelor umane. Expresii similare s-au folosit şi la noi pentru primării "Casa Sfatului" dată vechii primării din Brașov.  
  
Nu contest că "regimul ceaușist" s-a datorat unei politici impuse după al doilea război mondial care a dus la înlocuirea Regelui cu un președintei. După înlăturarea printr-un surogat de revoluție care miroase a "lovitură de palat" am fost "eliberați" de dictatura poporului" care a fost înlocuită de dictatura poporului dar în baza drepturilor omului.Am trecut de fapt de la o "economie planificată" la o economie de piaţă. O pot denumi o cădere din lac în puţ. Nimic nu s-a rezolvat, din contră a evalua şi evoluează din rău în mai rău.  
  
Ce au toate acestea cu comunismul? Dumnezeu poate știi. Eu l-aş întreba pe omnul Iliescu, primul președinte după "eliberare" care se declară comunist deși a condus partidul care astăzi se numește PSDragnea.  
  
Proprietatea a fost combătută în 1848 de Partidul Socialist Democrat condus de Marx şi a cărui membru de onoare a fost Lenin. Actualul PSDragnea nu are nimic comun cu PSD care ființează şi azi în Europa şi combate proprietatea. Pretenția unui om efemer de a fi proprietar al pământului şi a casei este o aberație. Pământul este în folosința celui care îl cultivă iar casa în folosința celui care o locuiește indiferent de cine a plătit construcția ei. Rădăcinile acestui drept (de proprietate) se întind istoric de mii de ani şi a generat nobilimea (sângele albastru) o entitate indezirabilă. Azi lumea sete condusă de bani, un surogat al dreptului de proprietate care nu figurează în drepturile fundamentale ale omului. Omul are dreptul să folosească pe timpul vieții sale pământul pe care îl lucrează şi casa în care locuiește. Chira este o cheltuială relativă. Şi proprietarul " legal" trebuie să întrețină locuința pe care o folosește. Oricât de curios ar apare dar viitorul este al comunismului care, în concepția lui Marx însușită şi de Lenin făuritorii PSD, un program politic pregătitor al comunismului. Cât timp există calitatea de tezaurizare a banului şi dreptul de proprietate nu se poate vorbi de comunism în care omul muncește spre a avea o activitate care poate servi orgoliilor sale, dar rezultatul muncii sale este colectivă şi din ea se suportă toate necesităţiile sociale inclusiv plăcerile individuale exercitate în afara timpului de muncă. Este un principiu greu de asimilat, gândirea omului de rând nefiind încă formată. Tocmai de aceea Marx, un PSD-ist a condus Internaționala Comunistă în care au fost tratate principii pentru următoarele veacuri. Încercare lui Lenin a dat greș datorită ambițiilor uli Stalin, o nefericită etapă istorică carea durat mai mult ca vestitul război de 30 ani dar nu a rezistat un secol.. PSD-iști şi USR-iști vă sfătuiesc să nu jonglați cu principii comuniste pe care nu le înțelegeți. Dacă analizați imparțial viața din epoca " ceaușista de tristă amintire" veți constata cu surprindere că atunci omul avea clipe de fericire adevărată pe care astăzi "eliberat" nu le mai poate avea. Mă refer în special la siguranţa zilei de mâine oe care astăzi u o mai putem nici visa. Nu sunt comunist, dar admir opera lui Marx pe care am rumegat-o ca şi aceea a lui Lenin, Ar fi lecturi necesare în specia USE-iştilor care combat proprietatea..  
  
O epoca istorică s-a sfârşit acum cîteva decenii când a început noua epocă de după eliberare. Dacă "drepturile omilui" au fost ignorate în vechea societate, în cea nouă formată di oameni liberi, conştienţi de drepturile pe care le au, apărate până şi de constituşia ţării  
  
Referinţă Bibliografică:
Toate-s vechi și noi-s toate / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3039, Anul IX, 27 aprilie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!