CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  

Amintire, de la mare
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O ilustrată veche de peste 50 ani mi-a reamintit prima noapte de amor adevărat. Era prin anii 60 plecată din Eforie Nord. Puţin după gonirea intempestivă regelui, ţara devenise Republică Socialistă şi era condusă de Gheorghiu Dej sub stricta supraveghere a Armatei Roşii Eliberatoare. Student la politehnică aveam o prietenie nu tocmai platonică, cu o fată de aceeaşi vârstă studentă la limba germană. Prin anul III făcea în vacanţe practică ca însoţitoare a delegaţiilor oficiale venite din ţările socialiste vorbitoare de germană la simpozioane ale Comitetului Central al PMR (partidul muncitoresc, precursorul partidului comunist).  
  
Tocmai intrat în vacanţă, în căutarea unui mic venit prin meditaţii ale candidaţilor la politehnică, mă trezesc cu Mărioara la uşă. „Sper că încă nu ţi-ai găsit învăţăceii” Am o propunere ultra”  
  
Am invitat-o în casă şi i-am oferit un răcoritor. „Sunt, încă din anul trecut însoţitoare de securitate pentru dinozaurii politici veniţi în vizită, la diferite congrese sau simpozioane. Acum ar fi vorba despre un magnat neamţ care vine la simpozionul urmat de o vacanţă de o săptămână la Eforie. Magnatul, un tinerel, vine cu soţia. Căsătoriţi cam de un an formează un cuplu simpatic pe care-l poţi cunoaşte mâine dacă eşti de acord. E bine să ştii de la început că invitaţii CC trebuie satisfăcuţi din toate punctele de vedere. Sper că nu ai un program special pentru la noapte şi ţi-aş putea face un instructaj de iniţiere.  
  
Am acceptat. Apoi am ieşit din casă la un nechezol, dacă se poate şi cu un coniac. Plimbându-ne, pe la mai multe cafenele mi-a prezentat omul de securitate şi semnul masonic menit să-i atragă atenţia asupra însoţitorilor. Intrând în una din cafenele am fost serviţi excepţional cu o cafea de cea mai bună calitate stropită şi de un Cordon Rouge, un coniac franţuzesc de calitate. Reîntorşi acasă la miez de noapte, m-a dezbrăcat la piele îndrumându-mă să-i fac la fel apoi, după duş, a început un joc de dragoste din care doar soarele arzător ne-a trezit. Avea calităţi, nu glumă şi am băgat la dovleac cu râvnă.  
  
Mi-am cunoscut clienta înaintea de dineul de încheiere a simpozionului. Ne-am tot ciondănit până la terminarea dineului, spre a ne cunoaşte mai bine. Dineul ţinut intr-unul din saloanele hotelului s fost onorat de însuşi Gheorghiu Dej.  
  
A doua zi ne-am îmbarcat în două autocare de protocol, cam goale deoarece mulţi delegaţi nu au folosit vacanţa. În drum spre Eforie am trecut podul de la Hârşova deoarece cel de la Cernavodă încă nu exista.  
  
Şi a început o vacanţă de vis cu toate mijloacele de distracţie din belşug, inclusiv Mărioara care mi se topea în braţe, bine bronzată, noapte de noapte. Curios este că nu-mi pot aminti de nici unul din contacte avute. Ne trezeam dimineaţa goi goluţi strâns îmbrăţişaţi. Visuri ale tinereţii.  
  
A treia zi vizită la farul de la Sfântul Gheorghe după vizitarea oraşului Tulcea şi o suculenta ciorbă de peşte la Năvodari. Seara un film cu Angelica ne-a încălzit într-atât că Mărioara mi-a şoptit că va fi de serviciu în următoarea noapte cu sfaturi de rigoare spre a nu leza onoarea clientei mele a cărui soţ îşi cam făcea de cap. Raţiuni politice cam greu de înghiţit pe nemâncate.  
  
Şi a venit şi seara cu buclucul. O dată cu apusul soarelui Mărioara s-a pierdut cu clientul ei pe lunga faleză. O noapte cu lună plină iar clienta mea nu dădea semne de nani. Şuşoteam pe o bancă situată între faleză şi mare sub un clar obscur feeric creat de lună care brăzda largul mării cu fâşii de lumină. La un moment dat am întrebat-o dacă ştie unde-i este acum bărbăţelul. „Într-o reuniune politică, se pare în doi”.  
  
 • Şi ai acceptat? veni răspunsul meu prompt
 • De ce nu? Preotul m-a dat lui cu trup şi suflet. Nu ne-a oferit unul altuia. Se pare că ar fi voia Domnului ca femeia să nască puii însămânţaţi de soţ şi să-i facă mari. Cam acesta este mariajul acceptat de majoritatea femeilor.
 • Nu ţi se pare că pretenţiile de la viaţă sunt prea reduse?
 • Şi ce ai vrea să fac? Să mă ofer ţie de bună voie şi nesilită de nimeni? Cu ce ar simplifica situaţia şi unde ar fi onoarea mea de femeie cinstită?
 • În primul rând nu te-aş accepta. Eşti într-adevăr tentantă şi oricine s-ar simţi onorat să-i acorzi cinstea de a te ataşa de el. Dar nu într-o aventură de-o noapte se sprijină mariajul.
 • Să accept fără crâcnire, aşa după cum o şi fac, ar fi sugestia ta?
 • Da şi nu! Trebuie să lupţi pentru liniştea cuibuşoruli tău.
 • Soţul este politicianul. El luptă pentru binele omenirii. Că intru sau nu şi eu în omenirea din concepţia sa este altă problemă.
 • Ştii ce face în acest moment luptătorul tău?
 • Probabil sforăie lângă o femeie nesatisfăcută.
 • Nesatisfăcută? Cum de-ţi veni o asemenea idee năstruşnică?
La lumina lunii nu se văd culorile. Dar am simţit-o roşie ca focul. Se ruşina deoarece a recunoscut indirect că soţul nu o mulţumeşte sexual. Au durat minute bune până a răspuns.  
  
 • Iartă mă te rog. Am vrut să fiu rea! Nu am simţit practic niciodată arhicunoscutul orgasm. Probabil nu sunt aptă pentru relaţii sexuale. Sper însă că Dumnezeu îmi va hărăzi copii.
 • Nu Dumnezeu ci tu însuţi ai în speţă ultimul cuvânt. Ce ai făcut ca să-ţi cucereşti soţul?
 • Cum pot să i mă bag pe gât dacă nu mă vrea? Sunt o bună gospodină, îl îngrijesc cât pot de bine şi răspund prompt la solicitările sexuale. Ce aş putea face în plus?
 • Când te-a văzut soţul goală puşcă, aşa cum te-a făcut mămica acum multişori ani?
 • Goală? Adică fără sutien, fără …
 • Da fără chiloţi pe tine. Chiar în acest moment soţul tău admiră o nuditate foarte tentantă. Se lasă sărutat de ea pe absolut tot corpul şi procedează asemănător sărutând-o pe tot corpul inclusiv diferitele unghere.
 • Cum, prietena ta o femeie uşoară?
 • Cum îţi poţi închipui o femeie cu moravuri îndoielnice în rolul unui ofiţer de securitate? Da este maior în siguranţa statului şi răspunde de viaţa celor care o însoţesc. Dar este special instruită să satisfacă toate necesităţile persoanei pe care o apără cu preţul vieţii şi, după cum poţi observa, cu preţul degradării sociale.
 • Cum, şi dumneata eşti ofiţer?
 • Nicidecum. Mai sunt student în ultima sa vacanţă. Dar Mărioara a apelat la mine spre a o suplini în momente ca acesta. Am şi eu o vacanţă plăcută şi ocazia să stau lângă o frumuseţe ca tine. În plus am avut avantajul instruirii. Şi este deosebit să ai orgasm simultan cu o fată la care ţii fără a fi dragostea cuibuşorului fericit. Şi încă seară de seară ca antrenament de anduranţă.
 • As fi posibil să am şi eu un asemenea orgasm? Nu neapărat cu tine, adăugă ascunzându-şi roşeaţa. Apoi „ poate cu soţul meu. De ce nu?”
Erau amândoi în ţinută lejeră de seară. Tricou şi şort. Nu se vedea bronzul de pe pulpiţe, dar dacă apropiam mâna se simţea căldura.  
  
 • Puneţi mâna pe propria pulpiţă şi spune ce simţi.
 • O atingere. Nimic deosebit.
 • Dar de unde provine semnalul? De la picior sau de la mână?
 • Nu pot spune. In fapt de la ambele suprafeţe în contact.
Cerând scuze am desenat cu vârful degetului meu un oval de la genunchi spre marginea şortului ei. A tresărit vizibil. Ceva vibra în aer şi ne-a atras atenţia. Uitându-se lung la mine spuse:  
  
 • O propunere ? Mă excită simpla atingere a pielii.
 • Propunerea se poate face fără perdea. Hai la valuri. Facem împreună o baie.
 • Acum? Aici? Imposibil. N-am costumul de baie pe mine.
 • Fără crâcneală. Dezechiparea şi-n apă. Acolo nu te vei simţi goală.
Îi sfârâiau picioarele alergând pe nisipul de sub luciul lipsit de valuri. Sa oprit înainte ca apa să acopere sânii. Se obişnuise deja cu sânii goi în lumina lunii care parcă devenise mai intensă luminând sânii nebronzaţi. M-am apropiat de ea şi întorcând-o spre mine i-am strivit sânii de pieptul meu. Aproape a leşinat de plăcere. Si-a lipit gura de a mea şi m-a cuprins între picioarele ei, omiţând complet că era goală. Cu ea atârnată am ieşit din apă, am scos din sacoşe cearceaful, l-am întins pe nisip apoi am depus-o pe el. Am îngenunchiat lângă ea şi, tacticos, i-am căutat gâtul cu gura. Am coborât spre sâni, şi simţeam că nu va mai rezista. Aproape plângea.  
  
 • Vino! Vino o dată nu mă mai chinui.
Orgasmul a fost simultan urmat de o letargie. Ambii eram frânţi şi am fi adormit imediat cum se întâmpla cu Mărioara. Eram însă pe plaja care, după câteva ore, ar fi fost invadată de oamenii de salubritate. Trebuia să ajungem acasă. Nu mi-a fost uşor să o scot din letargia dorinţei din plin împlinite. În drumul spre locuinţa ei mi-a mărturisit că a fost prima ei dorinţă adevărată. Simţea că, dacă nu o culeg va muri. În adolescenţă,o asemenea dorinţă poate prilejui dureri cumplite, din fericire trecătoare. Drumul spre casă s-a lungit. Intenţionat sau nu ne continuam drumul pe aleea pe care venisem de parcă marea ne chema la un „repetir”.  
  
Şi noaptea trecu ca orice noapte. Un nou soare, întâmplător poate tot cel vechi, era de-o suliţă pe cer când am dat nas în nas cu perechea nou formată tocmai la coborârea spre plaje. O voce masculină întrebă:  
  
 • Cam târziu. Ce aţi făcut astă noapte?
 • Cam târziu. Ce aţi făcut astă noapte ? Veni replica, de această dată feminină.
Scara fiind îngustă am dat întâietate fetelor care, după câteva şoşoteli au pufnit într-un molipsitor râs. Noi bărbaţii ne înfruntam din priviri. Am găsit greu un loc pe plajă. Dar, cu bunăvoinţă reciprocă am întins cearceafurile şi, schimbând partenerele am redevenit cuplurile normale. Pe cearceaful politicianului parcă se adunau nori de furtună. Se uitau cu reproşuri unul la altul, dar într-o tăcere mormântală ce nu cadra cu freamătul plajei. La un moment dat am agitat flaconul cu ulei anti ultraviolete întrebând candid:  
  
 • Cine-i piua întâi?
 • Cine-i piua întâi? Răsună replica lui Johan, politicianul. Apoi se duse la Mărioara şi-şi oferi serviciile. Evident îşi neglija soţia care m-a chemat în ajutor.
 • Pe burtă fetelor se auzi un gas. Începe protecţia solară.
Centimetru cu centimetru începând cu talpa piciorului fetele au fost protejate de soare. Răsplata a fost un pupic.  
  
 • Acum pe spate, fetelor.
Şi procedura de protecţie începu tot de la picioare pe tot ce reprezintă piele. Suplimentar, ostentativ, Johan aşternu un strat protector şi pe sutienul Mărioarei. Cum mâna părea crispată, de emoţie probabil, merele de sub sutien s-au simţit cap strâmtorate. În hazul general şi soţia lui a primit pe sutien stratul protector, fără a strâmtora însă merişoarele cuprinse.  
  
 • Hei, cerbilor, potoliţi-vă că vă pierdeţi coarnele. Cred că aseară am ales toţi acelaşi fel de mâncare.
 • Toţi? răsună o voce iritată
 • Simultan
 • Ce insinuezi prin simultan?
 • La ce te gândeşti şi tu. Nu-i aşa fetelor?
Cu răspunsul afirmativ al fetelor i-a căzut fisa şi lui Johan. În fond duriţele lui au stârnit totul şi şi-a recunoscut tacit vina. Veselia a reînviat în întregul grup care, dintr-o dată, s-a simţit eliberat de orice convenienţe sociale.  
  
Mult după miezul nopţii, Johan fluiera vesel sub duşul rece. Perdeaua a fost dată la o parte şi şi-a văzut soţia, în costumul Evei, păşind în cuvă. I-a strivit sânii de pieptul său iar după cinci minute erau răpuşi de oboseală pe covor deşi au avut timp să se pupe din belşug peste tot. Începea noua lor viaţă conjugală. Nu mai erau un cuplu ci doi soţi înţelegători.  
  
 
  
Zece ani mai târziu am primit vederea din preambul. Se iertaseră reciproc încă a doua zi, dar au reţinut lecţia primită. Acum aveau trei copii şi re-vizitând cu plăcere locul în care „au păcătuit” au recunoscut în final că le-a fost o lecţie utilă.  
  
Referinţă Bibliografică:
Amintire, de la mare / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2383, Anul VII, 10 iulie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!