CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Stimate medic de familie
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mă adresez Dumneavoastră, după zeci de ani de când ar fi trebuit să ne cunoaştem, deoarece, în campanie aflându-ne, pensionarii nu au dreptul la medicamente necompensate şi în consecinţă va trebui să dublaţi prescrierile medicale ale Medicinii de Urgenţă respectiv şi de spitalul la care am fost transferat de ea. De! Nu toţi medicii din lume au, în România, dreptul de a prescrie reţete.  
  
Pe scurt, deşi la peste 80 mă mai consider în putere, folosesc totuşi la plimbare un baston. Cu toate astea am făcut o bubă urâtă caldarâmului în zona bordurii stradale şi m-am trezit pe o brancardă la spital. Ca întotdeauna medicul m-a salvat de la iminenta moarte a doua zi tratând „eficient” fibrilaţiile inimi mele grav bolnave. Dar, vezi Doamne, analizele făcute, aşa din oficiu, pentru că păream pensionar şi suntem în plină campanie au arătat că moartea prematură care inevitabil mă aşteaptă ar sta în stomac, nu la inimă. După mai bine de 10 ore întins pe brancarda serviciului de urgenţe am fost internat la spitalul de la etaj care, zor nevoie, mi-a mai refăcut o foarte plăcută endoscopie, de parcă aceea făcută la acelaşi aparat de serviciul de urgenţe nu ar fi fost suficientă. Reconfirmând diagnosticul anterior mi s-a stabilit o dietă şi medicaţia necesară să nu mor chiar mâine. Dar pregătirea pentru analize a solicitat Dumnezeu ştie de ce, două zile de post negru, fără să uite în nota de plată de aproape 1000 roni mâncarea oferită inutil.  
  
Întors acasă am încercat fără succes să transform foaia de ieşire în medicaţia corespunzătoare. Surpriză. Deşii în foaie era o listă frumuşică de medicamente care să mă ferească de iminenta moarte nu am primit nimic, deşi mă obligam să plătesc din pensia mea, mică cum este, medicamentele necesare vindecării. Nu! Pensionarii nu plătesc decât compensaţiile, dar este necesară o reţetă verde în mii de exemplare la indigo, iar această reţetă verde nu poate fi eliberată decât de Dumneavoastră, stimate medic de familie. Dar de mâine, când urma să mor potrivit previziunilor medicilor care m-au consultat, şi nu era unul singur ci un muşuroi întreg, începea vacanţa de Ziua Naţională. Cinci zile în care poţi muri liniştit cu zile.  
  
Ei bine n-am murit. Probabil vacanţele medicilor nu intră în timpul scurs.  
  
Dat fiind că mâine voi muri dacă nu-mi daţi pe loc reţeta verde necesară menţinerii vieţii prin medicamente am îndrăznit să vă prezint prezenta scrisoare deschisă odată cu foaia de ieşire şi reţele anexă deoarece nu ştiu dacă voi avea curajul să mă exprim vocal. Cine ştie. Poate cu o zi înainte de iminenta moarte să nu mă mai pot exprima vocal.  
  
Poate! Dar ajutaţi-mă!  
  
Vă mulţumesc pentru înţelegere.  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Stimate medic de familie / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2167, Anul VI, 06 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!