CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Responsabilitate versus răspundere
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dumnezeu m-a făcut cumulard. Cumulez funcțiile de Prim, Secretar şi Palavragiu. Responsabilități de vază, nu glumă, De aceea când rezolv o problemă o soluționez imediat: 
  
1. Miau răspunderea de Prim. Spun DA! 
  
2. Miauu răspunderea de Secretar. Spun NU! 
  
3. Miiauuu răspunderea de Palavragiu. Spun PE MÂINE! 
  
Nu sunt eu de vină că mă cheamă Po…ESCU 
  
Domnul Cu..ESCU ar da alte soluţii în cele trei calităţi: 
  
4. Ham răspunderea de Prim. Spun NU! 
  
5. Ham-Ham răspunderea de Secretar. Spun DA! 
  
6. Ham-Ham-Ham răspunderea de Palavragiu. Spun PE poiMÂINE! 
  
Sase variaţii pe aceleiaşi temă ar spune un muzician, adică: 
  
„Miau responsabilitatea, dar nu sunt calificat pentru ea”. În consecinţă „RĂSPUNDEREA este a acarului Păun nu a mea”. Dacă si-ar spune cel puţin aceste propoziţii în gând! Dar gândul este la avantajele jobului nicidecum la responsabilitatea pe care o implică. Oricine este bun pentru orice dacă telefonul a funcţionat corect. Rude la „Ierusalim” aveau şi anticii. 
  
Oare cine recunoaşte că nu este calificat pentru un JOB foarte bănos? 
  
De un sfert de veac miniştri noştri jură: „Miau răspunderea” în şedinţă solemnă şi o mai şi semnează în văzul tuturor. Oare acoperă astfel responsabilitatea funcţiei? Fiţi atenţi sun (pentru cine are urechi şi minte): „MIAU răspunderea” nicidecum „ÎMI IAU răspunderea”. Astfel nu sunt sperjuri. 
  
No comment! Punct deoarece nu mai este nimic de spus. 
  
Soluţii nu sunt. Ar necesita o nouă generaţie. 
  
Nu aşteptăm prea multe de la Preşedintele NuESCU? O fi el MÂNTUITORUL? 
  
Dă Doamne! 
  
Referinţă Bibliografică:
Responsabilitate versus răspundere / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1448, Anul IV, 18 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!