CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Emil Wagner
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt inginer economist, promoţia 1955 a Facultăţii de Inginerie Economică din cadrul Politehnicii Bucureşti. Specialitatea telecomunicaţii şi automatizări. 
  
Am lucrat 40 ani în diferite instituţii şi întreprinderi de la Cooperaţia Meşteşugărească şi până la o Centrală Industrială, aceea a Cauciucului şi Maselor Plastice în diferite funcţii în general de conducere deşi, de fiecare dată, începeam ca pălmaş. Activităţile pragmatice retribuite au avut caracter de şcolarizare. Învăţam prin muncă asiduă de cercetare a locului şi condiţiilor de muncă. pe care dese ori le îmbunătăţeam în calitate de inovator recompensat material. In loc de a mă plafona în rutină căutam şi găseam un nou loc de muncă. Practic am parcurs în cursul vieţii toate activităţile aferente meseriei de constructor, în speţă executant, proiectant respectiv beneficiar de investiţii. Multe din întreprinderile mamut din Chimie şi Industria Lemnului conţin şi aportul muncii mele în special în fazele de proiectant ori ca organ de recepţie. În această calitate am avut contacte de serviciu cu cele mai înalte organe de partid deşi nu eram membru ci "duşman al clasei muncitoare" datorită farmaciei părinţilor mei trecuta la timp oportun în "proprietatea poporului". Calitatea deosebită a munci şi abnegaţia cu care lucram m-au făcut necesar într-atât încât, peste noapte, mi s-a redactat o nouă autobiografie (urma atunci să devin ministru adjunct la Planificare). 
  
Activitatea de scriitor am început-o abia la pensionare, după o plimbare prin continentul American de Nord şi Europa. Începuturile au fost sub formă autobiografică în cartea de memorii "Un om ca toţi oamenii" ISBN 978-606-8442-02-9, editura ImfoRapArt Galaţi 2012. In acelaşi an am publicat la aceeaşi editură şi "Jucătorul" un roman SF în care am aproximat viaţa pe planeta noastră peste 10 mii de ani descrisă de un călător în timp concetăţenilor noştri actuali prin intermediul unei femei deosebit de muncitoare şi inteligentă. 
  
Caracterul scrierilor mele este în fapt preamărirea muncii şi pamflet-izarea celor care se fac că muncesc. Am un dinte şi împotriva popilor deşi sunt „creştin Ortodox” nu eretic Luteran ca Preşedintele ţării. Cele cca. 80 de contribuţii marcate cu o lebădă albă sunt principial eseuri care, pornind de la o "perlă" aflată de la televizor, generează prin documentare (Wiki să trăiască!) un mic foileton critic. Pregătirea temeinică absolut multilaterală mă instituie ca bun observator al fenomenelor sociale pe care cu toţii le trăim şi nu-mi creez scrupule să le critic. 
  
De ce tocmai lebăda ca imagine de scriitor? De fapt ar fi trebuit dă fie o gâscă proastă deoarece nimic nu se prinde de ea. Eu sunt tocmai contrariul deoarece, trecând prin apă (experienţa vieţii) m-am udat leoarcă purtând "în cuget şi simţiri" picături din toate cele petrecute în apropierea mea. 
  
Am un singur defect, pe care-l recunosc, Nu ştiu să vorbesc gramatical româneşte. Cauza nu este lipsa de cultură deoarece în cei 80 ani de viaţă am citit biblioteci întregi în mai multe limbi, pe care le înţeleg dar nu le vorbesc. Cauza este una pe care aş prezenta-o ca recomandare negativă părinţilor. Am urmat şcoala, ciclul primar şi gimnazial, succesiv în două limbi. Clasele 1, 2 în limba germană apoi, din cauza războiului, clasele 3, 4 în română. Liceul l-am început în 1944 în limba germană, două clase apoi, până la absolvire, în limba română. Aşadar în perioada cât se fixează gramatica am avut în minte un amalgam cu urmări nefaste. Activitatea preponderent tehnică nu mi-a dat ocazia să folosesc cele citite din literatură deşi, între multele activităţi ale tinereţii am şi 4 ani de catedră de la care predam cifre şi probleme de tehnică pragmatică. 
  
În consecinţă nu sunt decât un sfătos bătrânel pe care sper să-l găsiţi măcar şugubăţ. 
  
Referinţă Bibliografică:
Emil Wagner / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1439, Anul IV, 09 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!