CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Iubesc femeia, blondă sau brună, dar …
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Rog difuzaţi de îndată acest material. Este util să fie citit de toţi românii din toată ţara. Vă veţi convinge citind-ul. 
  
Iubirea înseamnă un cuib construit cu mijloace materiale şi multă dragoste. Fără cuib nu pot veni puii iar cuplu se destramă. La ce mai trăim oare pe roditorul pământ dacă, din condiţii subiective nu ne putem sporii specia? Dinozaurii au dispărut la vremea lor datorită faptului că toate femele pur şi simplu l-au luat pe nu în braţe şi şi-au creat dormitoare separate de patul conjugal. Poate au existat după cataclism şi radiaţii care le-au dat apa la moară să refuze contactul sexual. Poate! 
  
Natura este genială şi cu adevărat atotştiutoare. Nu a mai creat dinozauri de mare volum sensibil prin acesta la radiaţiile anticoncepţionale. A creat puternici politicieni asemănători oamenilor dar dinozauri în suflet. Aceştia se înmulţesc ca iepurii şi papă toate mijloacele de supravieţuire a omului care nu mai are cu şi din ce să-şi facă cuib. 
  
De pe meteoritul trimis de divinitate să distrugă omenirea păcătoasă, precum a distrus mai pe atunci dinozaurii devastatori, ne-a parvenit un mesaj: 
  
„Avem o traiectorie de rezervă care nu va distruge planeta voastră. Dar vom recurge la ea numai în caz de necesitate, doar dacă veţi reuşi cu mijloacele proprii să puneţi în lanţ noii dinozauri pe care-i idolatrizaţi. Vă recomandăm o adunare constituantă!” 
  
Da! Televiziunile au confirmat primirea importantului mesaj. Dar nu pot comunica ştirea înainte ca ea să se confirme printr-una similară dar din altă sursă. De fapt nu se ştie cu ce se mănâncă „adunarea constituantă” şi cer timp să se documenteze. Dar în acest timp meteoritul va intersecta traiectoria pământului din care nu va mai rămâne nimic. Chiar nimic, nici măcar un dinozaur, aşa de prăsilă. 
  
Oare ce este adunarea constituantă? Parcă, parcă am auzit această sintagmă în causticul discurs al mult hulitului challenger la preşedinţie? 
  
Să întrebăm supravieţuitorii epocii ante-dinozauriene actuale, eventual apelând la scrierile lor dacă nu mai sunt printre noi. 
  
În linii mari aflăm din Wikipedia: „Adunarea Constituantă Franceză (9 iulie 1789 – 30 septembrie 1791) a fost un organ al puterii legislative în perioada revoluţiei din Franţa. Constituţia” 
  
Da! Adunarea constituantă redactează constituţia, legea legilor ţărilor. 
  
A fost cândva în istorie şi o Adunare Constituantă românească, alăturată Divanului boieresc cate conducea ţara. Ea a redactat prima constituţie din … 
  
Numai noi am redactat constituţia astăzi în vigoare prin „Marea Adunare Naţională Ceauşistă” sau ce a mai rămas din ea în 1990 şi am adaptat-o ocazional prin sute de „decrete de urgenţă” 
  
Ţara îşi alege un nou preşedinte. Cel vechi este cam perimat de cei zece ani în care a purtat grelele sarcini mai bine sau mai rău. 
  
Primul candidat, aş zice primul secretar că nici n-ar fi departe de el, este un şmecheraş de Bucureşti. Dar nu un oarecare. Eliptic de bacalaureat potrivit Legii făcută de el devine procuror. Cu o teză bine plagiată devine Doctore! În această calitate preia funcţia de sef al Controlului Primului Ministru şi, în câţiva ani, îşi şopârleşte şeful luând-ui locul. În anul de graţie 25 de la „facerea lumii” mânuieşte atât de bine avuţia ţării încât cele 20 procente de investiţii neterminate (din lipsă de bani) aduc mari economii ţării copleşită totuşi de bogate pomeni şi promisiuni electorale. 
  
Challengerul, un gospodar sas din Transilvania, Luteran pe deasupra nu Creştin Ortodox, primăreşte de mai mult de 14 ani un orăşel de provincie devenit, nu peste noapte ci datorită unei gospodăreşti chibzuieli, Capitală Culturală Europeană. Nici de mirare deoarece, ca multe alte oraşe din Ardeal arată foarte, foarte europeneşte. Chiar fără peturile bucureştene pe trotuare. Deviza sa, prin care a ridicat în slăvile Luterane Sibiul este: lucrul bine făcut. O sintagmă criticată,dar care ar trebui să devină emblema întregii ţări. Credeţi că ar suna nefast „România lucrului bine făcut” ? „Bineînţeles” spune şmecheraşul bun la toate. „Eu sunt om şi mă adresez oamenilor. El este un lucru şi vă va trata ca lucru” Halal om, halal lucru. Dar o ţară poate fi condusă şi prin lucruri bine făcute. Gospodăreşte şi eficient! Puncte de vedere, temă pentru electorat. 
  
Dar ce are în această treabă Adunarea Constituantă? 
  
Prin primii ani de la facerea lumii o conducere roşie a împărţit „merituoşilor” tinichele roşii în grad de cavaler. Merituoşi au fost cu sutele. Printre ei şi şmecheraşul nostru. Mulţi dintre premiaţi şi-au agăţat tinicheaua de coadă şi îi auzim zornăind după perdele suedeze. Deşi puşcăria-i plină aşteaptă mulţi la rând să o populeze. Nu garantez că „roşu împărat” este de vină ci bogăţia ţării care a avut proasta inspiraţie să ajungă în buzunarele lor. Şi aşa vezi Doamne ei o duc bine iar noi cei mulţi „şi mai bine” Din bine în mai bine, cu promisiuni la fiecare ciclu electoral uitate de îndată ce-şi ocupă fotoliile râvnite. Au avut grijă să-şi facă o lege a legilor care să le permită să legifereze numai ce le este pe plac. 
  
Ei bine, noul challenger la preşedinţia ţării doreşte să schimbe puţintel politica astfel ca şi noi, cei mulţi şi trudiţi să participăm la binele lor. Roşii şi portocalii se opun din răsputeri de teamă că „POPORUL” sătul nu le-ar mai ciugulii din palmă. Sunt apăraţi de CONSTITUŢIE, legea legilor. 
  
A redacta o nouă constituţie este dificil, deoarece toţi purtătorii de tinichele încă nelegate de coadă au fost suficient de isteţi să se apere împotriva celor care ar dori pentru popor un trai efectiv mai bun. 
  
Culmea este că, deşi din material uman mult mai de calitate, challengerul are o sarcină foarte dificilă chiar dacă devine mult doritul preşedinte. Legile sunt de aşa natură încât oricine are suficienţi bani să cumpere voturi poate obţine un referendum favorabil lui. Iar banii sunt în mâna baronilor politici cu puteri depline peste Legile ţării. Nu vedeţi aroganţa cu care ne aruncă în faţă că am fi idioţii tuturor proştilor? Şi chiar au dreptate dacă nu reacţionăm. 
  
Uită-te în jur. Vei vedea oameni trudiţi, cu salarii care abia acoperă cheltuielile, cu locuri de muncă nesigure periclitate dese ori de o părere politică, cu întreprinderi pe cale de faliment care, în loc să angajeze noi locuri de muncă, reduc salariile sau concediază cu miile. Nu poţi face nimic. Ţi-e teamă şi de umbra ta. Dacă ai o răspundere cât de mică nu semnezi nimic deoarece semnătura ta poate salva de la puşcărie un hoţ sadea care te foloseşte drept acarul Păun. Ei bine, sub un preşedinte de omenie, fie el şi Sas, Luteran, fără copii si cu 6 case strânse din munca sa de-o viaţă poţi să-ţi spui părerea, poţi să participi efectiv la bunăstarea ta şi a vecinilor. 
  
Un preşedinte nu poate face minuni. Atribuţiile sale sunt limitate la împăciuirea celor trei puteri care fac, pun în aplicare şi apără legile statului. Dar Preşedintele te poate convoca la un REFERENDUM. Un referendum omologat poate modifica însăşi constituţia ţării ceea ce este acum strict necesar. Nimeni şi nimic nu poate ştirbi această prerogativă esenţială a funcţiei de preşedinte al ţării. 
  
Cu un om de cuvânt, în plus gospodar chibzuit şi econom cum sunt prin firea lucrurilor aproape toţi Saşii cu credinţă în Dumnezeul lor ca şi voi Ortodocşii, poţi să răspunzi cu încredere la convocarea unui referendum. Normal că eşti în drept să răspunzi cu Da sau Nu la întrebările puse. 
  
Primul referendum pe care îl prevăd la începutul anului 2015 va conţine, probabil întrebările: 
  
1. Doreşti o nouă constituţie? 
  
2. Doreşti ca noua constituţie să fie redactată de Adunarea Constituantă cărei îi conferi toată încrederea? 
  
3. Mă împuterniceşti pe mine, Preşedintele României, să redactez regulamentul de lucru al Adunării Constituante? 
  
Dacă 50% din populaţia ţării răspunde DA cel puţin la primul punct sunt toate şansele ca puterea baronilor să dispară definitiv iar toate organele statului să contribuie la dezvoltarea ţării şi buna stare a familiei tale. 
  
Nu este cazul să explicitez ce se ascunde sub fiecare întrebare atât timp cât formularea lor mai este o supoziţie. Dar un preşedinte ca Johannis nu se joacă de-a hoţul şi vardistul iar tu vei avea de câştigat. De ce să nu revină acasă părinţii nepoţilor pe care acum îi creşti? Salariile din Germania sau Suedia sunt posibile deoarece omul lucrează iar politicianul nu fură. Salariul tău va fi rezultatul muncii tale dacă toţi hoţii vor fi în puşcărie iar politicienii nu vor mai putea să-i graţieze. 
  
De aceea, voi vota Johannis şi vă sugerez din tot sufletul să faceţi la fel. 
  
Ştiu ce ştiu şi va fi bine aşa. 
  
Referinţă Bibliografică:
Iubesc femeia, blondă sau brună, dar … / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1408, Anul IV, 08 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!