CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

O scrisoare regăsită, parodie
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Era pe când nu se vedea. Azi o vedem şi nu e.

De mult, de pe când Minciuna stă cu Regele la masă, Roşu împărat se bătea cu Verde împărat pentru câte un bob de grâu, iar sufragetele tocmai căpătaseră dreptul de a vota. Mare realizare mare. Proaspăt votantele au ieşit cu jalba-n proţap să ceară lui Dumnezeu ca durerile facerii să fie suferite şi de taţi. De ce numai ele să fie oropsite?  

Mister Trahanache, baronul local stăpân peste tot şi toate, s-a opus din toate puterile: „Nu este bine, nu este legal. Ar fi împotriva firii”. Dar voia votantelor este în fond vocea poporului care trebuie respectată. Şi a ajuns jalba la Dumnezeu care, în marea sa îndurare a aprobat-o prin Decret de Urgenţă.  

Tocmai pe atunci coana Zoiţica, soţia baronului Trahanache, se pregătea să aducă pe lume un prichindel care va să aline bătrâneţile marelui baron. Lumea se cam temea ca simpaticul baronel, cam plinuţ în ani de „dă-i şi luptă” cu vitregiile sarcinilor de conducere a poporului pe căi mai fericite, să nu reziste la „durerile facerii” recent decretate. Unii dau chiar din coadă sperând … Cine ştie ce mai speră şi omul când dă din coadă.  

Şi a sosit şi marea clipă a zămislirii unui viitor votant PXD. Tatăl, baronul Trahanache, nimic. Chiar nimic.. Dar de vizavi, de la prefectură, se aud vaete iar jandarmul are proasta inspiraţie să cheme medicul. Toată asistenţa nu a mai avut ochi decât pentru Nea Fănică, prefectul care s-a dovedit a fi tăticul proaspătului născut. Ce să-i faci intrase în aplicare decretul.  

În marea sa bunătate, poate şi datorită apropierii campaniei, baronul Trahanache i-a iertat. Mulţumirea de a strânge la piept un puiuţ care-l va numi tată era prea mare. Sau poate…?  

Oricum stăpânul judeţului şi-a adus aminte de scrisoare care a prilejuit cu câteva secole în urmă deputăţia Domnului Dandanache. Apropo acest domn deputat mai votează şi astăzi printre vii fotoliul pe care-l ocupă.  

Oare va abroga Dumnezeu Decretul cu pricina? Nu s-a mai întâmplat o astfel de întâmplare întâmplăcioasă în republica baronală Vlăşcuţa.  

 

Referinţă Bibliografică:
O scrisoare regăsită, parodie / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1367, Anul IV, 28 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!