CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Pamflet >  

Soacra, bat-o vina!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

De-o vreme mă doare degetul mic de la piciorul stâng de îndată ce pun papucii după o grea zi de muncă. Aşa, din nimic . Şi când îl frec puţin să treacă ascuţita durere nu simt nimic de parcă aş freca un picior de lemn. Soacra e de vină cu blestemele ei.  

Nu mai am timp să citesc o carte şi, când totuşi, vrea soacra o cafeluţă ca să-mi umple capul cu blestemele adresate, de această dată, nu mie ci lui Băsescu, de parcă m-ar interesa pe ce parte doarme el.  

Ce frumos şi bine era ca burlac. După serviciu o mică bârfă cu colefii la un aperitiv. Aşa de plăcere, o măslină udată cu un ţoi de ţuică. Făcea poftă de mâncare. Pe atunci aspiram doar la atenţiile mândrei Eugenia. Nu-mi dădeam seama că mândria ei rezultă din fermitatea unei mămici autoritare. Am trăit atunci clipe de neuitat când timiditatea ne permitea uneori şi mici acţiuni după lungi clipe de tăcere şi admiraţie reciprocă. De unde să-mi dau seama că totul era aranjat de guvernul din umbră, viitoarea soacră, spre a pune laba pe un falnic şi vânjos flăcău ca mine. Voia probabil ca să aibă nepoţi arătoşi ca mine.  

Şi aşa, m-am lăsat prostit de vorbele de miere şi am votat! Bate-mă peste gură Doamne, voiam doar să zic că m-am nenorocit însurându-mă, nu cu dulcea Eugenie ci cu soacra luată nesilit de nimeni pe cap.  

În luna de miere a mai mers cum a mers. Aveam economii la Cec cu care mulţumeam şi pretenţiile soacrei care, deîndată, începuse să pună piciorul în prag. Cum nu am înţeles atunci cuvintele ei care nu sugerau ci impuneau să NE fie bine? O fi fost bine pentru vietatea zămislită din ea dar eu, sas de meserie ca Johanes, aveam alte noţiuni despre bine, gospodărire şi economii.  

Şi aşa, unul după altul, tabieturile mele s-au dus. Nu tu aperitivul cu colegii, aşa după ziua de muncă petrecută împreună. Nu tu întâlnirea de la cafenea cu prietenii cu care puneam ţara la cale sau rumegam ultima carte citită. Soacra s-a impus cu legi impozite şi taxe. Iar mi-ai luat Tu Doamne minţile şi am spus ce-am pe inimă, nu ce-mi dictează muza raţională. Da! Soacra s-a impus cu sugestii, îndrumări şi preţioase indicaţii care mi-au topit tot venitul de am ajuns în sapă de lemn.  

Asta o fi viaţa? De ce mi-ai dat-o Doamne de vreme ce nu pot avea parte de ea? Sau vrei să spui că eu aş fi de vină că eu am ales-o? Dar Doamne ştii bine că am ales-o pe draga inimii mele Eugenia şi nicidecum fioroasa soacră care a ieşit din urnă.  

Să-mi fie ţărâna uşoară!  

Referinţă Bibliografică:
Soacra, bat-o vina! / Emil Wagner : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1347, Anul IV, 08 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Emil Wagner : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Emil Wagner
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!