CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

REVISTA CETATEA LUI BUCUR - prezentare numărul din octombrie - decembrie 2019
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
REVISTA CETATEA LUI BUCUR  
 
Anul IX, nr. 32, OCTOMBRIE – DECEMBRIE 2019  
 
Editorialul, cu parfum de epocă interbelică, evocă ambianța unei cafenele literare din Paris, unde nu lipseau jurnaliștii vremii, pictorii celebri, marii scriitori europeni și nu numai, pentru a ne aminti, visa și a atinge trecutul necesar, ca să privim în prezent.  
 
Ca de obicei, sunt prezente cele două pagini de ”Poezie” la care s-au înscris Adrian Botez, Dumitru Ichim, Cristina Ștefan, Elisabeta Iosif, Dan Tipuriță, Maria Grădinaru, care cuprind și lirică universală ”Ithaca”- rubrică susținută de Germain Droogenbroodt (Olanda) și de Gabriela Căluțiu Sonnenberg (Spania). În acest număr, în dar și un poem de Bertolt Brecht.  
 
Nu lipsesc paginile de ”Reportaj pe glob” semnate de Milena Munteanu (Toronto, Canada) și Dumitru Ichim (Montreal, Canada).  
 
Paginile de Cronică, Critică literară și de Exegeze sunt semnate de Petre Isachi, Cristina Ștefan, Constantin Stancu, Melania Cuc, Emilia Stroe -Țena. Pagina de Eseu poartă semnătura Milenei Munteanu din Canada ( premiat la un concurs dedicat lui George Enescu), iar Prezentarea celor două volume de Antologie ”Taina scrisului” inițiată de scriitorul, promotorul cultural, George Roca (Australia), cu ”eseuri de motivație literară” e semnată de Cornelia Turlea Chifu, cu un punct de vedere inedit.  
 
Paginile de Interviu sunt realizate de Gabriela Căluțiu Sonnenberg, un dialog de excepție cu academicianul Gheorghe Păun, care merită citit.  
 
Din acest an Cenaclul ”Cetatea lui Bucur” a reluat ideea realizării de texte în cadrul aceluiași ”Atelier de creație”, de data aceasta scriitorii fiind inspirați de creațiile pictorilor celebri ai cafenelelor literare interbelice. În acest număr semnează Gabriela Căluțiu Sonnenberg, Răzvan Șerbu, Vasile Szolga. Se intenționează inițierea unei Antologii.  
 
Coperta acestui număr al revistei a beneficiat de un dar: imaginea lui Mihai Eminescu, creație a pictorului, sculptorului Petre-Ilie Birău, bust premiat de Cenaclul Mihai Eminescu din Montreal, Canada cu Diploma de onoare ”pentru promovarea artei cu rădăcini puternice românești”, 2018.  
 
Vă invit să lecturați paginile acestui număr de revistă în care veți găsi texte care vă vor interesa, urmând și sfatul lui George Enescu, ”prin lecturile și lucrurile care vă plac, veți rămâne tineri în spirit”.  
 
ELISABETA IOSIF, 1 decembrie, 2019  
 
Referinţă Bibliografică:
REVISTA CETATEA LUI BUCUR - prezentare numărul din octombrie - decembrie 2019 / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3260, Anul IX, 04 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!