CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Actualitate >  

2019 - ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA - COLEGIUL TEHNIC ”ELIE RADU” PLOIEȘTI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA – COLEGIUL TEHNIC ”ELIE RADU” PLOIEȘTI  
 
Joi, 5 decembrie 2019, la Colegiul Tehnic ”Elie Radu” din Ploiești a avut loc un schimb de experiență cu tema ”2019 – Anul cărții în România” la care au participat bibliotecari de la școli/licee din Ploiești și din județul Prahova.  
 
Invitați speciali au fost prof.dr. Elena Trifan, fost cadru didactic al liceului, scriitor și publicist, și scriitorul Gelu Nicolae Ionescu, directorul Casei de Cultură ”I.L. Caragiale” Ploiești.  
 
Elena Minea, profesor și bibliotecar al Colegiului Tehnic ”Elie Radu,” amfitrion și organizator al acestei întruniri, a susținut o prezentare power-point, sintetică și originală cu tema ”Literatura, de la compromis la libertate,” privită de-a lungul timpului atât în plan național, cât și universal.  
Elevi ai colegiului au citit poezii ale unor poeți consacrați atât din regimul comunist, cât și din cel actual.  
 
Elena Minea a dat citire și referatului ”Nichita Stănescu în contextul literar proletcultist” despre a cărui poezie afirmă că ”Este o contradicție împotriva marxismului, o revoltă a Cuvântului contra comunismului și ideologiei, care rupea legătura dintre om și creație.” Au fost recitate poezii nichitastănesciene și audiată vocea poetului recitând pe CD versuri din creația proprie.  
 
Prof.dr. Elena Trifan s-a implicat în realizarea activității cu un medalion științifico-literar/jurnalistic în care a prezentat cărți proprii despre vocabularul presei postdecembriste: ”Dicționar de neologisme și abrevieri recente”, coautor Adrian-Ioan Trifan, ”Formarea cuvintelor în publicistica actuală” (teză de doctorat), cartea de cronici despre evenimente culturale ”Consemnări I”, cartea de reportaje ”Însemnări de călătorie”, volumul de poezii: ”Nori în soare”și colecția ”Poeți cu atitudini”, apărută sub girul Casei de Cultură ”I.L. Caragiale” Ploiești. A citit din propriile poezii și epigrame.  
 
De asemenea, a prezentat și sumarul revistei ”Atitudini” a Casei de Cultură ”I.L. Caragiale” Ploiești și al revistelor UZPR: ”Certitudinea”, ”UZP” și ”Cronica timpului.”  
 
La discuții au luat parte scriitorul Gelu Nicolae Ionescu, Mihaela Oana Niculescu - bibliotecar CCD, Anda Mihaela Miroiu - Liceul ”Al.I. Cuza” Câmpina și au adus în dezbatere aspecte precum: relația politică și cultură, compromisul literar, libertatea de exprimare, importanța unor scriitori prahoveni precum Nichita Stănescu și Ion Stratan.  
 
Activitatea de la Colegiul Tehnic ”Elie Radu” a evidențiat faptul că bibliotecarul este un om complex, dornic de cunoaștere, foarte bine și multilateral pregătit, amabil și cooperant.  
 
Elena TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
2019 - ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA - COLEGIUL TEHNIC ”ELIE RADU” PLOIEȘTI / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3261, Anul IX, 05 decembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!