CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

SERATA LITERARĂ ”ATITUDINI”, IANUARIE 2019
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SERATA LITERARĂ ”ATITUDINI”, IANUARIE 2019  
 
Miercuri, 30 ianuarie 2019, La Muzeul de Artă ”Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești Casa de Cultură ”I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești a susținut o nouă Serată literară.  
 
Moderatorul activității a fost scriitorul Gelu Nicolae Ionescu, directorul Casei de Cultură ”I.L. Caragiale.”  
 
Cu această ocazie poeta Laura Opariuc a lansat cartea de poezii ”Neliniști în albastru,” care a apărut la Editura Karta-Graphic din Ploiești în anul 2018, cu o prefață semnată de Florin Sicoe. Coperta și grafica sunt creația artistului plastic Marilena Ghiorghită.  
 
Aceasta a fost prezentată de scriitorii Gelu Nicolae Ionescu și Florin Sicoe.  
 
Gelu Nicolae Ionescu a apreciat frumusețea fizică și spirituală a volumului, sinceritatea trăirilor și autenticitatea scrierii.  
 
Florin Sicoe a evidențiat cele două teme ale cărții, dragostea și natura, și printre trăsăturile definitorii ale acesteia a menționat: ”sentimentul cosmogonic, senzația de exhaustivitate, și, mai ales, faptul că vede poezia ritualic, ca pe un ceremonial prin care realitatea poate fi transformată în ficțiune, în metaforă.”  
 
Atât autorea, cât scriitorul Gelu Nicolae Ionescu au citit versuri din carte.  
 
Gelu Nicolae Ionescu a prezentat și cartea ”Galeria marilor epigramiști”, volumul I, care a apărut în îngrijirea lui Constantin Tudorache, sub egida Casei de Cultură ”I.L. Caragiale” din Ploiești.  
 
Cartea se înscrie, de fapt, într-un proiect mai amplu inițiat de Casa de Cultură ”I.L. Caragiale” din Ploiești de a publica anual câte o antologie cu epigramiști ale căror creații au fost publicate începând cu anul 2017 în paginile revistei ”Atitudini” sub genericul ”Galeria marilor epigramiști.”  
 
Volumul I dedicat lui Ion-Ionescu Quintus conține o prefață semnată de Corin Bianu, președintele Clubului Epigramiștilor ”Cincinat Pavelescu”, date biografice, aprecieri critice despre scrierile lui Ion Ionescu-Quintus, epigrame ale autorului, trei articole din proza acestuia, cât și reproduceri ale unor fotografii de familie, coperte de cărți și texte literare.  
 
Cartea a fost oferită gratis celor prezenți.  
 
Membri ai trupei de teatru ”Atitudini”, coord. Gelu Nicolae Ionescu, au dramatizat schițele lui Caragiale: ”Justiție”, ”Vizită”, ”D-l Goe”.  
 
Andra Ioniță și Dragoș Stan, elevi ai Colegiului Național de Artă ”Carmen Sylva”, au interpretat la pian piese muzicale din repertoriul intrnațional.  
 
Membri aI trupei de teatru și ai Cenaclului literar ”Atitudini” au recitat poezii din creațiile proprii, cât și ale altor autori.  
 
Activitatea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.  
 
Elena TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
SERATA LITERARĂ ”ATITUDINI”, IANUARIE 2019 / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2953, Anul IX, 31 ianuarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!