CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

ELENA TRIFAN - CONSEMNARI I
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Profesoara de excepţie, scriitoarea şi publicista Elena Trifan, din municipiul Ploieşti, semnează un nou volum, de data aceasta, de „cronici despre activităţile culturale care s-au desfăşurat în localităţile Bucureşti, Ploieşti şi Craiova, în perioada 2005-2017”, cum precizează cu o cuceritoare modestie, într-un lapidar text introductiv, cu valoare de argument. 
  
Cu aceeaşi impresionantă modestie optează şi pentru titlul volumului – „Consemnări”, fapt care, conjugat cu numeroasele prejudecăţi cu care sunt întâmpinate cărţile de această factură, ar putea să genereze total nejustificate şi nedrepte reţineri în receptarea volumului de faţă. 
  
În realitate, ni se oferă o carte, sub toate aspectele, remarcabilă, scrisă fluent, expresiv, incitant, de către un spirit cultivat, sensibil, cu vocaţia şi voluptatea trăirii intense, active, a unor evenimente cultural-artistice desfăşurate la cote estetice înalte, elevate. 
  
Realul talent scriitoricesc al distinsei autoare metamorfozează luminoasele, vibrantele sale „Consemnări” în veritabile „fişe de temperatură” ale epocii, în documente autentice, preţioase, pentru cercetătorii şi „cronicarii” de azi şi din viitorimi, ai culturii, artei şi literaturii româneşti. 
  
Victor RUSU 
  
Referinţă Bibliografică:
ELENA TRIFAN - CONSEMNARI I / Elena Trifan : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2838, Anul VIII, 08 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!