CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Cronici >  





JULIÁN MELGOSA/MICHELSON BORGES - PUTEREA SPERANȚEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
JULIÁN MELGOSA/MICHELSON BORGES - PUTEREA SPERANȚEI  
 
La Editura Viață și sănătate EVS a apărut cartea ”Puterea speranței” a autorilor Julián Melgosa și Michelson Borges, în traducerea Gianinei Floricel.  
 
Date despre autori pot fi găsite pe coperta a patra.  
 
Julián Melgosa este licențiat în psihologie la Universitatea din Madrid, Spania, are un doctorat în psihologia educației, obținut la Universitatea Andrews. Membru al Societății Britanice de Psihologie, el a fost profesor universitar și este autor a numeroase articole și cărți în domeniul sănătății emoționale. Născut în Spania, locuiește în prezent în Statele Unite.  
 
Michelson Borges este jurnalist, licențiat al Universității Federale din Santa Catarina, Brazilia, și, de asemenea, are un master în teologie la Universitatea Adventistă din Brazilia. Este redactor la revista ”Vida e Saude” - ”Viață și sănătate”. Ca prezentator de seminare el și-a împărtășit cunoștintele în diferite locuri din Brazilia și din alte țări și este autorul mai multor cărți pe diferite teme, precum: media, știință și religie.  
 
Cartea este alcătuită dintr-o prefață și șapte capitole:” Sănătatea este în totalitate în capul tău”, ”Anxietatea – Viitorul în exces”, ”Depresia – trecutul în exces”, ”Traume psihice”, ”Înrobit de dependențe”, ”Sentimentul de vinovăție”, ”Monstrul din noi”, ”Sfaturi de la Creator”, ”Puterea speranței”.  
 
Scopul cărții este deja menționat în subtitlul acesteia ”Cum să învingi depresia, anxietatea sentimentul de vinovăție și stresul” și în prefață: ”În prezent, milioane de oameni suferă de efectele anxietății, stresului și depresiei. Dacă tu sau cineva cunoscut se confruntă cu una dintre aceste probleme, cartea de față este primul pas pe calea care conduce la o viață de pace, de restaurare și de vindecare.”  
 
Problemele vieții contemporane menționate mai sus sunt tratate într-o abordare realistă din perspectivă practică, psihologică și religioasă.  
 
Cauze, forme de manifestare, efecte, modalități sau sugestii de tratare fac obiectul fiecărui capitol.  
 
Metodele de vindecare sunt simple, necostisitoare, la îndemâna oricui, se găsesc în fiecare din noi sau în lumea înconjurătoare: gândirea pozitivă, uitarea aspectelor neplăcute ale trecutului, plasarea gândurilor în viitor, alimentația corespunzătoare, exercițiul fizic, respirația profundă, baia de lumină, citirea de versete biblice, rugăciunea, respectarea zilelor de sărbătoare, speranța, viața activă, efectuarea de activități practice etc.  
 
Cromatica copertei este și ea sugestivă pentru conținutul acesteia.  
 
Trecerea treptată de la întunericul suferinței la lumina vindecării și a unei vieți normale poate fi asociată cu dispunerea pe verticală a culorilor de pe copertă: negru în partea de jos, cenușiul norilor la mijloc și spectrul luminos al soarelui în partea de sus sau altfel spus, pare a se parcurge un drum de purificare de la infern, la purgatoriu și la paradis.  
 
Bine structurată, accesibilă, profundă și lămuritoare, cartea ”Puterea speranței” este un adevărat îndrumător de prevenire și vindecare a unor afecțiuni specifice lumii contemporane, insistând asupra corelării lumii interioare cu cea exterioară, a individului uman cu Creatorul suprem.  
 
Este o carte despre cădere și înălțare, despre suflet pentru suflet, despre viață pentru viață, despre obstacole și posibilități de depășire a lor pentru a putea supraviețui și trăi sănătos într-o lume a suferinței.  
 
Ea se adresează cititorilor din orice loc de pe planetă, de orice vârstă și religie, indiferent de pregătire profesională și trebuie citită cu încredere, cu sufletul și mintea deschise pentru ca la sfârșitul lecturării ei să poți fi bine informat, fortificat sau chiar vindecat.  
 
Elena TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
JULIÁN MELGOSA/MICHELSON BORGES - PUTEREA SPERANȚEI / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2649, Anul VIII, 02 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!