CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

LUCIAN ŞI ANA LUCIANA AVRAMESCU – DUBLĂ LANSARE DE CARTE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
LUCIAN ŞI ANA LUCIANA AVRAMESCU – DUBLĂ LANSARE DE CARTE  
 
Vineri, 24 VI 2016, Casa Corpului Didactic din Ploieşti a fost gazda unei activităţi culturale inedite.  
 
Scriitorul Lucian Avramescu şi-a lansat cartea „Să strigi femeia pe numele de vers”, cât şi volumul de poezii pentru copii „Bucurii cu poezii” realizat în colaborare cu fiica sa Ana Luciana.  
 
Organizatorii activităţii au fost: Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova şi Şcoala „Sfânta Vineri”, Ploieşti.  
 
Lucian Avramescu este poet şi jurnalist prahovean, autorul a numeroase volume de poezii, note de călătorie, antologii, eseuri, pamflete, membru USR, membru fondator al Asociaţiei Culturale de Prietenie România-Israel, membru fondator şi vicepreşedinte al Consiliului de Onoare al Clubului Român de Presă, director general al AM PRESS, cetăţean de onoare al oraşului Ploieşti.  
 
Pentru prodigioasa şi valoroasa activitate literară desfăşurată până în prezent s-a bucurat de o binemeritată apreciere, fiindu-i conferite: Premiul de debut pentru poezie, Editura Albatros (1975), Premiul pentru scriitorii tineri (1979), Premiul de Excelenţă „Nichita Stănescu” pentru întreaga operă.  
 
Opera poetului Lucian Avramescu a fost tradusă în mai multe limbi.  
 
Ana Luciana Avramescu, în vârstă de 8 ani, este elevă în clasa a II-a la Liceul Tehnologic din Sângeru, judeţul Prahova şi are plăcerea de a desena de la vârsta de 4 ani.  
 
În cadrul activităţii de la Ploieşti şi-a încântat vizitatorii cu o expoziţie alcătuită din 48 de desene realizate pe calculator, motivele preferate fiind păsările şi plantele.  
 
Lucian Avramescu a vorbit despre felul în care a apărut cartea „Bucurii cu poezii”, despre relaţiile lui cu lumea literară şi cu lumea muzicii, a relatat întâmplări din timpul călătoriilor prin ţară şi prin lume.  
 
Ideea de a scrie această care i-a fost inspirată de pasiunea fiicei sale Ana Luciana de a crea desene pe calculator.  
 
Poeziile din carte reprezintă o transpunere în versuri a imaginilor din desene. Ana Luciana a dat titlul cărţii şi a realizat ilustraţiile care însoţesc poeziile.  
 
Cea de-a doua parte a activităţii s-a desfăşurat sub formă de spectacol.  
 
Ana Luciana şi elevi de la Şcoala „Sfânta Vineri”, Ploieşti, coordonaţi de către prof. inv. pentru înv. primar Aneta Manole şi prof. Pansica Morar au recitat din poeziile autorului.  
 
Acorduri calde şi melodioase au fost interpretate la pian de Teodora Filotti, absolventă a clasei a VIII-a a Colegiului Naţional „Jean Monnet”, laureată deja a unor concursuri naţionale şi internaţionale, şi de Ines Coţac Teodora, elevă în clasa a III-a la Şcoala „Sfânta Vineri”, Ploieşti.  
 
Autorul însuşi a recitat poezia proprie „Bună seara, iubito!”.  
 
Cei doi autori au dat autografe celor prezenţi.  
 
Activitatea de la Ploieşti a pătruns în sufletele participanţilor prin sinceritatea şi naturaleţea trăirilor, prin ineditul scrierii, prin legătura dintre generaţii şi prin simbioza dintre arte.  
 
A consemnat Elena TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
LUCIAN ŞI ANA LUCIANA AVRAMESCU – DUBLĂ LANSARE DE CARTE / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2007, Anul VI, 29 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!