CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

FOCUL MÂNGÂIETOR
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FOCUL MÂNGÂIETOR  
 
Suntem într-un peisaj de munte, pe o pajişte o căsuţă de bârne, alături o apă în care se reflectă chipul muntelui şi galbenul pădurii.  
 
Din acoperişul casei izbucneşte o vâlvătaie roşcat-arămie cu nuanţe de verde şi galben-auriu, diafană, pură şi mângâietoare.  
 
Are aparenţa unui incendiu, dar în loc să distrugă, pare a fi o esenţă a vieţii, a luminii şi a frumuseţii.  
 
De la ce oare să se fi aprins? De la focul inimii, de la lumina soarelui, de la părul auriu al unei zâne, să fi fost adus de mâna zeilor, să fie lumina necreată care este vie, dar nu arde?  
 
Aş vrea să îl ating cu mâna, să mă contopesc cu el şi să devin lumină galben-roşiatică cu care să dau vedere nevăzătorilor, să aprind toate cuptoarele, să pornesc toate centralele, să transform tristeţea în bucurie, să vindec toate bolile, să incendiez gândurile negre şi să cauterizez rănile.  
 
Textul a avut ca suport o pictura si a fost realizat in atelierul de creatie al Cenaclului "Cetatea lui Bucur", Bucuresti.  
 
Elena TRIFAN  
 
Referinţă Bibliografică:
FOCUL MÂNGÂIETOR / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1775, Anul V, 10 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!