CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Actualitate >  

ATELIER DE CREAŢIE LITERARĂ – CENACLUL LITERAR „CETATEA LUI BUCUR”,BUCUREŞTI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ATELIER DE CREAŢIE LITERARĂ – CENACLUL LITERAR „CETATEA LUI BUCUR”,BUCUREŞTI  
 
Cenaclul literar „Cetatea lui Bucur” din Bucureşti, sub coordonarea doamnei Elisabeta Iosif, scriitor şi publicist, a iniţiat un atelier de creaţie literară, a cărei primă activitate s-a desfăşurat pe data de 19 august 2015, la Biblioteca Metropolitană „Mihail Sadoveanu”, Bucureşti.  
 
La aceasta au participat scriitori din Bucureşti, Ploieşti şi Târgovişte, din care unii sunt membri ai acestui cenaclu.  
 
Prima parte a activităţii şi-a propus o abordare sincretică a actului creativ.  
 
Aflaţi la masa de lucru scriitorii prezenţi au fost puşi în situaţia de a crea poezii având ca suport reproduceri după picturi aparţinând unor pictori români şi străini.  
 
Una dintre persoanele prezente, poeta şi pictoriţa Victoriţa Duţu, a avut din nou posibilitatea de a-şi manifesta polivalenţa talentului, de data aceasta într-o situaţie inedită: crearea unei poezii având ca sursă de inspiraţie o pictură proprie.  
 
Atelierul de creaţie literară va continua şi toate poeziile şi eseurile care se vor scrie în cadrul lui vor fi publicate într-o carte.  
 
În partea a doua a activităţii şi-au lansat cărţile apărute în 2015 şi au citit din propriile creaţii scriitorii: Elisabeta Iosif – Orice semn este o insulă, Editura Betta, Bucureşti, Elena Trifan – Nori în soare, Editura Singur – Târgovişte, Dan Tipuriţă – Genetica îngerilor, Editura Semne, Ioana Stuparu – La marginea ploii, Editura Semne, Bucureşti, Vasile Solza – Gri şi alte culori, Editura RawexComs, Bucureşti.  
 
Au mai citit din creaţiile proprii: Mariana Cazimirovici, Ionel Grecu, Emilia Dănescu, Maria Niculescu, Dorel Vidraşcu.  
 
Actriţa Doina Ghiţescu a citit din creaţiile autorilor: Elisabeta Iosif, Elena Trifan, Vasile Nicolae, reuşind să creeze o atmosferă vie şi emoţionantă prin vocea-i limpede şi melodioasă, prin profunzimea propriilor trăiri generate de lectura textelor.  
 
În încheiere, doamna Elisabeta Iosif a exprimat câteva idei referitoare la activitatea Cenaclului şi a revistei „Cetatea lui Bucur”: „Mă bucur că ne aflăm la Biblioteca Metropolitană, loc al cărţii, gazdă a Cenaclului Cetatea lui Bucur.
De-a lungul celor 6 ani de activitate au venit la cenaclul nostru şi scriitori tineri, care apoi au văzut lumina tiparului primului volum, iar anul aceasta ni s-au alăturat noi şi noi colegi scriitori, dintre care unii se află la începuturile creaţiei.  
  
Toţi cei prezenţi au creat poeme apreciate de ceilalţi colegi, considerând "Atelierul de creaţie" o sursă de idei la care nu se aşteptau.  
  
„Atelierul” i-a surprins plăcut, solicitându-i preşedintei cenaclului, d-na Elisabeta Iosif, să reia acest exerciţiu creator şi în şedinţele viitoare ale cenaclului.  
  
  
  
Iată câteva păreri, impresii:  
  
Vasile Nicolae: Mi-a plăcut ideea cu atelierul de creaţie. E o sursă de dezvoltare a imaginaţiei creative.  
  
Dan Tipuriţă:  
  
Reverenţă pentru cenaclul de aseară. Mi-am amintit de tinereţe când frecventam cenaclurile: Th. Neculuţă, Labiş, Săptămâna, bineînţeles, fiecare în altă perioadă a vieţii.  
  
Ideea cu cele două exerciţii de creaţie după model a fost salutară!  
  
Pe mine m-a făcut să mă simt un pictor care trebuie să pictez după model. Încă o dată felicitări şi mulţumiri pentru tot, pentru felul în care conduceţi cenaclul.  
  
  
  
A consemnat Elena TRIFAN  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
ATELIER DE CREAŢIE LITERARĂ – CENACLUL LITERAR „CETATEA LUI BUCUR”,BUCUREŞTI / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1695, Anul V, 22 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!