CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

REVISTA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
 
REVISTA „SLOVA CREŞTINĂ”, IZVOR DE LUMINĂ  
 
În august 2008 patrimoniul cultural românesc s-a îmbogăţit cu o nouă revistă online, „Slova creştină”, fondată din iniţiativa preotului stavrofor iconom Radu Botiş, cu o bogată activitate publicistică şi de cercetare, care însumează mai multe volume de poezii, albume audio, cărţi precum, „Aspecte pedagogice şi catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos”, „Viaţa vie a unui mănunchi de creştini români”, „Sfaturi pentru mântuire”, „Elemente de istorie locală. Activitatea preotului Vasile Lucaciu în America”, „Ulmeni Maramureş-Studiu monografic” (coautor), articole publicate în ţară şi în străinătate, apariţii în antologii.  
 
Având mai multe secţiuni, revista a fost concepută ca un liant între religie, literatură, pictură, ştiinţă, cât şi ca o punte de legătură între românii de pretutindeni.  
 
Motivaţia directă a apariţiei acesteia, mediatizarea creaţiilor de valoare ale culturii, ştiinţei şi artei româneşti şi universale, se subordonează dorinţei de slujire a lui Dumnezeu, cel care şi-a înzestrat cu har făpturile create după chipul şi asemănarea Sa, cât şi unui înalt sentiment patriotic, după cum afirmă părintele Radu Botiş însuşi: „Patriotismul nu este o ruşine, patriotismul este cinste şi plecăciune demnă în faţa istoriei, a vetrei de unde am văzut lumina zilei. Patriotismul este statura ta dreaptă oriunde te-ai afla pe pământul acesta: bogat ori sărac, fericit ori cuprins de amărăciune şi neîmpliniri. Da, purtăm în suflet buciumul şi doina noastră, desprinse dintru legendare începuturi, pământul binecuvântat pe care au călcat picioarele Sfîntului Andrei-Apostolul Românilor, apăratorii lui Tudor, drepţii lui Cuza, Sfinţii Români ai lui Hristos, amintirea grijii mamelor la căpătâiul pruncilor, sărbătorile noastre creştine întru bucuria Învierii şi Veşniciei.”  
 
Cu un mare respect pentru munca semenilor săi, pentru harul materializat prin cuvânt, piatră, bronz, penel sau note muzicale, „sine ira et studio”, cum ar fi spus romanii, părintele Radu Botiş a publicat în paginile revistei nu numai creaţii ale autorilor, ci şi recenzii de carte, mediatizări de evenimente culturale, concursuri etc.  
 
De remarcat calitatea articolelor publicate trecute prin filtrul de gândire, simţire şi exprimare demnă şi corectă al preotului Radu Botiş, ceea ce a făcut ca revista să devină şi o formă de salvare a spiritului uman într-o lume în care superficialitatea şi vulgaritatea, promovarea nonvalorii au atins cote îngrijorătoare.  
 
Apariţia online a revistei a făcut-o accesibilă unui număr mare de cititori de vârste şi profesii diferite din orice parte a lumii.  
 
Acum când revista „Slova creştină” se află la cea de-a şasea aniversare, atât editorului-fondator, părintelui Radu Botiş, cât şi tuturor autorilor şi cititorilor le dorim ani mulţi cu sănătate, pace şi lumină pentru a putea duce mai departe nobila misiune de susţinere a revistei cu noi şi noi creaţii în care harul inspiraţiei să se îmbine cu supleţea gândului şi originalitatea expresiei.  
 
Elena Trifan  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
REVISTA SLOVA CRESTINA , IZVOR DE LUMINA / Elena Trifan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1330, Anul IV, 22 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Elena Trifan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Trifan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!