CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Fantezie >  

Îţi mulţumesc, Doamne!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E trecut de ora douăsprezece noaptea. El s-a culcat devreme, înseamnă că se va trezi pe la două. E ora când se trezesc dorinţele şi se plimbă pe unde le e deschisă calea. Şi eu abia aştept să aud ,,Cioc ! cioc!” Acum mi-e tare somn. Mai citesc încă o dată mesajul ce l-am scris pe messenger, dau enter, privesc ghetele lăsate pe prag, sting lumina şi mă intind leneşă în aşternuturile proaspăt schimbate. Ce zi am avut! Nu mi-a ieşit nimic din câte mi-am propus, deşi eram sigură că toate vor fi ca la carte. Închid ochii strâns, strâns ca îmbrăţişarea lui, şi încerc să dau timpul înapoi ca să devin copilul care aşteaptă pe Moşul. O căldură plăcută mă cuprinde şi încep să râd de una singură. ,,Hai, culcă-te, îi spun Anuţei de altădată, că altfel nu vine Moşul. Dacă te vede că nu dormi, plecă la celelalte fetiţe.” ,,Nu, mă aud strigând. Nu vreau să meargă la altcineva. Moşul e doar al meu.” Deodată aud un zgeapţănind la uşă. ,,A venit!” îmi zic. Trebuie să mă fac că dorm.Doamne, cât de repede am adormit de nu mai ştiu nimic ce s-a întâmplat. Am dormit buştean şi mai târziu ca de obicei. Lumina a inundat camera şi s-a făcut parcă frig. Nu-mi vine să mă ridic de sub plapumă. Calculatorul e pe măsuţa de lângă pat. Îl iau pe genunchi şi-l deschid să văd ce mesaj mi-a lăsat. Nimic. Cum nimic? Doar el e Moşul meu. La naiba…  
Mă simt suspendată în aer. Golul parcă se măreşte şi cuprinde întreaga încăpere, apoi pătrunde şi în piept la mine. Simt că nu am aer şi dau să ies cât mai repede afară, dar mă impiedic de ghetele puse frumos pe prag. Ce-mi veni să le pun, precum copiii? ,, Au!”,îmi aud glasul şi fug repede înapoi în pat,Un șoarece aleargă speriat prin cameră.Trag plapuma pe mine şi stau nemişcată ca nu cumva să mă găsească mica dihanie.  
Sună telefonul. Îl deschid sub adăpost.  
  
- Ce faci, Anuţă? A venit Moşul la tine? L-am rugat să lase iubirea mea în ghetele tale.  
  
- Da, am văzut. Iubirea ta are o coadă lungă?  
  
Am auzit un râs de bariton.  
  
- Bine, Anuţă, vezi tu ce coadă are iubirea mea. Închide.  
  
Simt că-mi cresc aripi. Ies afară în curte. Aerul proaspăt îmi inundă plămânii.  
  
- Îţi mulţumesc, Doamne, pentru tot!  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Referinţă Bibliografică:
Îţi mulţumesc, Doamne! / Elena Spiridon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1802, Anul V, 07 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Elena Spiridon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Spiridon
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!